Ingezonden persbericht



---



Agora, woensdag 23 december om 20.15 uur
Kerstconcert Christelijk Mannenkoor Lelystad

Een unieke kerstuitvoering van het door Johan Bredewout gecomponeerde Kerstoratorium 'Een Nieuw Begin' met een scala aan traditionele en internationale kerstliederen waarin natuurlijk ook het bekende 'Cantique de Noël' en 'Stille Nacht' niet zullen ontbreken. Samen met Het Groot Nationaal Strijkorkest, pianist Henk Ruiter en sopraan Annemet Lems brengt het Christelijk Mannenkoor een avond vol afwisseling waarin de toehoorders ook actief betrokken zullen worden. De muzikale leiding is in handen van dirigent Bert Moll.

Muzikale begeleiders

Het ruim 80 leden tellende Christelijk Mannenkoor Lelystad heeft schitterend repertoire ingestudeerd. Twee bekende muzikale virtuozen Annemet Lems als sopraan en Henk Ruiter op de vleugel zullen ook hun opwachting maken. Harry Hamer zal op zijn vertrouwde wijze koor- en samenzang op het orgel begeleiden. Voor het eerst zal ook Het Groot Nationaal Strijkorkest onder leiding van concertmeester Margreet Lugt aan het Kerstconcert meewerken. Slagwerker Marco Hoorn en twee koperblazers verlenen ook hun medewerking.

Meezingen door het publiek

Het eerste deel van het concert zal voornamelijk bestaan uit bekende en traditionele kerstliederen waarbij ook voor het aanwezige publiek gelegenheid is om mee te zingen m. Maar ook zingt het koor het Ave Verum van Mozart en het Halleluja uit de Messiah van Händel.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, dinsdag 29 december om 19.00 uur
Tante Patent (8+) van Annie M.G. Schmidt

Tante Patent is terug in het theater! Een regelrechte aanrader! Deze feestelijke voorstelling naar het verhaal van Annie M.G. Schmidt kan gerust een van de leukste familievoorstellingen van de afgelopen tijd genoemd worden. Met talloze fantasierijke decorstukken, rekwisieten en poppen betoveren de spelers van de Firma Rieks Swarte jong en oud. Het decor van deze voorstelling veroorzaakte zelfs vreugdekreten uit het publiek.

"Het leven is zo gemakkelijk, als je maar gewoon doet" is het motto van Tante Patent. In haar achtertuintje graaft deze keurige dame een offervat op. Een woeste Batavier, de heer De Sof, komt het vat opeisen maar hij is te laat. Tante Patent heeft het net weggegeven. Een complexe zoektocht door het stadje zorgt voor hilarische verwikkelingen.

Lovende recensies voor 'Tante Patent':
"Een must voor iedereen die ouder is dan acht" - NRC Handelsblad. "Een ode aan de verbeelding. Een bonte afwisseling van maffe scènetjes" - De Telegraaf. "Tante Patent van Rieks Swarte wemelt van mooie vondsten. Dit is geen brave bewerking, dit is synergie" - de Volkskrant. "De door Fay Lovsky verzorgde muziek is uitstekend gekozen. Tante Patent is een ode aan het leven en aan het theater" - Haarlems Dagblad. "Een fantastisch verhaal, Swartes fantasie is aanstekelijk." - Elsevier. "Een voorstelling die niemand mag missen. Rieks Swarte en Annie M.G. Schmidt zijn een gouden duo." - Trouw. "Een inventief kunstwerkje van de Firma Rieks Swarte; humoristische dialogen, rake grappen en levendige scènes. Een feest om naar te kijken" - Friesch Dagblad. "Firma Rieks Swarte zet een wervelend stuk neer dat geen seconde verveelt. Het publiek komt oren en ogen tekort." - Leeuwarder Courant

Rieks Swarte viert in 2009 zijn 40-jarig jubileum als theatermaker. Kenmerkend zijn de 'speelgoedvoorstellingen': een samenspel tussen spelers en vormgeving, waarin verrassende theatrale vondsten en (kinderlijke) fantasie centraal staan. De Firma is genomineerd voor de Audi Design Award 2009, de publieksprijs van de Dutch Design Awards voor het beeldverhaal bij L'enfant et les sortilèges van Maurice Ravel door het Limburgs Symfonie Orkest.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, woensdag 6 januari om 14.00 uur
Muzikale voorstelling 'Prinses Arabella' (5+)

Arabella is een prinsesje met zwart kroeshaar en daarop een gouden kroon. Ze woont in een prachtig paleis met haar vader en moeder; de koning en de koningin. Ze heeft alles wat haar hartje begeert, het paleis staat vol speelgoed en er lopen lakeien rond die werkelijk alles voor het kleine prinsesje doen.

Er is echter een ding wat Arabella nog niet heeft, een levende olifant. Wanneer het kleine prinsesje jarig is, vraagt ze dit dan ook voor haar verjaardag. De koning durft haar niets te weigeren en stuurt zijn lakeien op pad om een olifant te zoeken. Wanneer ze de olifant krijgt is ze dolblij. Ze maakt elke dag een ritje op de rug van de olifant en probeert haar allerlei kunstjes te leren. De olifant is echter helemaal niet zo gelukkig en huilt de hele dag. Het arme dier heeft heimwee en wil alleen nog maar terug naar huis. Maar Arabella wilt haar cadeau niet kwijt en gaat met hem mee op avontuur.

'Prinses Arabella' is een muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. Het thema is vriendschap en liefde, en hoe dat veel waardevoller is dan het grootste en duurste cadeau. De voorstelling zit vol herkenbare situaties, poëtische teksten en prachtig gezongen liedjes. De onderliggende emoties zijn universeel en van alle leeftijden: je veilig en geliefd voelen.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.


---- --