NCRV

Man bijt hond

Geen eenzame Kerst voor vrijgezelle broers

Woensdag 23 december 2009

18.50 uur, Nederland 2

Woensdag in het NCRV-programma Man bijt hond: voor veel singles is Kerstmis niet de favoriete tijd van het jaar. De vrijgezelle broers Bleumink kijken er echter ieder jaar naar uit en maken er een gezellige boel van. Zij wonen samen in één huis, versierd met duizenden kerstballen en slingers.

En natuurlijk deel drie van het Man bijt hond-kerstverhaal. Boer Frans, bekend van de Man bijt hond-serie âFrans Andersâ, draagt het verhaal voor. Tussendoor wordt het verhaal uitgebeeld door bekende Man bijt hond-personages, zoals De Veerkampjes, Bronja en Thea, Willem Lucht en meneer Biemans van de rubriek 'De Lift'.

Glühwein is een drankje dat traditiegetrouw veel wordt gedronken in de periode voor Kerstmis. Volgens kenners is de zelfgemaakte glühwein verreweg het lekkerste. Man bijt hond neemt de proef op de som met wijnkenner Jan van Schaik.

De nummer drie van de lijst met vijf bijzonderste kerstnummers: Westside Connection met het nummer âItâs the Holidazeâ.

En het tweeluik over Pia en Marjan, twee compleet verschillende dames. Vandaag vertellen beiden over vrijgevigheid en wat zij voor anderen kunnen betekenen.