Imtech NV

Published: 07:30 23-12-2009 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329 Imtech: Roemeense mededingsautoriteiten akkoord met overname Arconi

Gouda - Als vervolg op het persbericht van 6 oktober 20009, maakt Imtech (technische dienstverlening in Europa) bekend dat de Roemeense mededingsautoriteiten akkoord zijn met de overname van de multidisciplinaire technische dienstverlener Arconi. De onderneming telt ruim 200 medewerkers en kent een opbrengstenniveau van circa 15 miljoen euro op jaarbasis. Arconi zal direct bijdragen aan de winst per aandeel.

In Oost-Europa beschikt Imtech over een ambitieuze groeistrategie, die stap voor stap wordt ingevuld. De overname van Arconië betekent een belangrijke mijlpaal. Voor eerst neemt Imtech een middelgrote lokale Oost-Europese partij over.

Arconi, gevestigd in Boekarest, is één van de grotere spelers op de markt van technische dienstverlening in Roemenië. Arconi kenmerkt zich door een uitstekende reputatie en onderscheidt zich door kwalitatief hoogwaardige oplossingen met een breed pallet aan technische competenties die multidisciplinair aan een omvangrijk en goed gespreid klantenbestand wordt aangeboden.

Imtech is vanuit Duitsland al jaren actief in Roemenië en werkt ook al jarenlang samen met Arconi. Daarom kennen beide ondernemingen elkaar goed en is sprake van een sterke vertrouwenspositie. Met de overname van Arconi wordt de positie in Roemenië aanzienlijk versterkt. Via Arconi kan Imtech op termijn het complete Imtech-dienstpakket aan Roemeense klanten aanbieden. Imtech Deutschland zal hierbij als steunpilaar fungeren. Verdere groei ligt in het verschiet. Ook al omdat de vraag naar hoogwaardige technische oplossingen in Roemenië toeneemt. Meerdere overnames om lokale posities in Oost-Europa te versterken worden niet uitgesloten.

0-0-0-0-0-0-0-0-0



Imtech NV