Vopak NV

Persbericht

Overeenkomst Vopak en Zamil Group voor de
ontwikkeling van een joint venture

Rotterdam, 23 december 2009

Vopak en de Zamil Group uit Saudi-Arabië kondigen aan dat zij een overeenkomst in de vorm van een Memorandum of Understanding hebben gesloten waarin zij de intentie tot het ontwikkelen van een joint venture voor de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) kenbaar maken. Deze joint venture heeft tot doel om onafhankelijke terminalfaciliteiten voor bulkvloeistoffen en vloeibaar gemaakt aardgas in de MENA-regio te ontwikkelen, waardoor het tankopslagdiensten kan aanbieden aan de internationaal opererende olie- en chemiebedrijven, handelsondernemingen en aardgasleveranciers. Dit betekent een verdere stap in de groeistrategie van beide bedrijven in deze belangrijke en snel ontwikkelende markt.

Het MENA-gebied is een van de belangrijkste locaties voor olieproducten en chemicaliën. De volgende fase van ontwikkeling van de regio betreft de grootschalige productie en distributie van intermediate en specialty chemicals en olieproducten van hoge kwaliteit. De vervaardiging van deze toegevoegdewaarde-producten zal naar verwachting nieuwe groei genereren van de industrie in het Midden-Oosten. Vopak en Zamil Group zijn van mening dat het ontwikkelen van hoogwaardige onafhankelijke opslagterminals voor bulkvloeistoffen op strategische locaties een belangrijke bijdrage zal leveren aan het aanbieden van logistieke diensten van hoge kwaliteit, die benodigd zijn voor de verdere ontwikkeling van de regio.

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. (Vopak) is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 79 terminals met een opslagcapaciteit van 27,7 miljoen cbm in 31 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.

Profiel Zamil Group
Het in Saudi-Arabië gevestigde Zamil Group is een wereldwijde producent en investeringsgroep met belangen in verschillende sectoren in meer dan 60 landen uiteenlopend van airconditioning, staalproductie, petrochemische productie, havendiensten, productie van plastics en scheepsbouw. Zamil is altijd een pionier en leider geweest in de zakelijke gemeenschap van het Koninkrijk van Saudi-Arabië en heeft wereldwijd 12.000 medewerkers.