FloraHolland


Joba Plantenservice kiest FloraHolland Bleiswijk als locatie

BLEISWIJK, 23 december 2009 (persbericht) - Met ingang van januari 2010 vestigt Joba Plantenservice zich op het terrein van FloraHolland Bleiswijk. Joba, vanaf 1 januari 2010 onderdeel van Hamiplant B.V. (Dutch Flower Group), huurt permanent ruim 2500 m2 op het Bleiswijkse bloemenveilingterrein. FloraHolland Bleiswijk is blij met de komst van het plantenexportbedrijf. Joba Plantenservice exporteert tuin- en perkplanten naar met name tuincentra en bouwmarkten in Duitsland, Engeland en Frankrijk.
"Na de overname van Joba Plantenservice was het voor ons vanzelfsprekend dat wij zouden kiezen voor Bleiswijk als nieuwe locatie", zegt Boy Stuijfzand (algemeen directeur van DFG-bedrijf Hamiplant B.V.). "Door de verbeterde infrastructuur is het veilingterrein veel beter bereikbaar. Een vestiging op deze locatie biedt daarom veel voordelen."

Veel sierteelthandelshuizen directe stromen in Bleiswijk Arie Bezemer (manager Commerciële Zaken FloraHolland Bleiswijk): "Dankzij de centrale ligging is FloraHolland Bleiswijk uitermate geschikt als vestigingslocatie voor sierteelthandelshuizen die veel direct inkopen, en ook voor logistieke dienstverleners in de agribusiness."
De komst van Joba plantenservice past uitstekend in deze visie. FloraHolland Bleiswijk ligt direct aan de A12, centraal tussen de drie grote exportvestigingen en op een punt waar nationale en internationale vervoersstromen en logistieke middelenstromen en exportstromen samenkomen. Bleiswijk bevindt zich in het productiegebied Oostland/Zuidplas en ligt gunstig ten opzichte van de Greenports Boskoop, Westland/Oostland, Aalsmeer en Duin- en Bollenstreek. Die positie wordt sterker nu de nieuwe aansluiting van de N209 op de A12 en de verbreding van de A12 bijna gereed zijn.