Gemeente Wijdemeren



Nieuw plan Voorstraat

De gemeente en ontwikkelaars Van Oostrum en Van Laar hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een nieuw bouwplan voor de Voorstraat 35 in Nederhorst den Berg.

In 2004/2005 lag er al een plan voor de bouw van elf appartementen aan de Voorstraat en negen aan de Singel. Na veel maatschappelijke weerstand, zag het college toen van het plan af. Nu is een nieuw plan ontwikkeld. Het grootste verschil met het oude plan is dat er aan de kant van de Singel vijf grondgebonden eengezinswoningen komen. Aan de Voorstraat komt een gebouw met elf appartementen. De gemeente heeft dit nieuwe bouwplan besproken met de zogenoemde Singelgroep. Naar aanleiding hiervan is het plan op een aantal punten aangepast. Ook de welstandscommissie is op hoofdlijnen akkoord met dit bouwplan op de plek van het voormalig gemeentehuis van Nederhorst den Berg.

Informatiebijeenkomst
Er is op woensdag 13 januari om 20.00 uur een informatiebijeenkomst in het Spieghelhuys over het bouwplan. Omwonenden zijn al per post uitgenodigd. Andere belangstellenden zijn van harte welkom.

(23-12-2009)