Gemeente Nuth


Certificaat Continu Samenwerken, Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt aan De Horsel te Nuth

Tijdens de eindejaarsborrel van Belangengroep De Horsel is het nieuwe certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt aan de deelnemende partners. Het gecertificeerde bedrijventerrein is De Horsel in de gemeente Nuth.

Â

Vanuit de Stichting Beveiliging Bedrijven Limburg voert MKB-Limburg al jaren projecten om de veiligheid voor bedrijven in Limburg te verbeteren. In 2005 zijn de eerste vier bedrijventerreinen in Limburg KVO gecertificeerd. Dit aantal is de afgelopen jaren flink uitgegroeid. Eind 2009 zullen er in Limburg bijna 60 bedrijventerreinen gecertificeerd zijn en daarmee is Limburg in Nederland de provincie met de meeste KVO gecertificeerde bedrijventerreinen. Een goed resultaat dat met alle partijen samen is gerealiseerd.

Â

In Nuth is in 2007 een start gemaakt met het Keurmerk Veilig Ondernemen op de Horsel. Tijdens de eerste certificering lag het accent op het opzetten van een duurzame samenwerking tussen de ondernemers, gemeente, parkmanagement, politie en brandweer Nu anno 2009 heeft een hercertificering plaatsgevonden waarbij de nadruk ligt op de bestendiging van de samenwerking in de werkgroep. Middels een plan van aanpak wordt concreet gewerkt aan de themaâs beheer- en onderhoud, criminaliteitspreventie en brandpreventie en calamiteiten om zodoende de veiligheid op de Horsel te verbeteren.

Â

De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen heeft de afgelopen twee jaar bewezen dat ze effectief en zelfstandig te werk kan gaan om veiligheidsproblemen op de Horsel het hoofd te bieden. Vandaar dat het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen, Continu Samenwerken is behaald.

Â

Het certificaat werd op 18 december jl. in café-zaal Wouters te Nuth tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt. Het certificaat werd door dhr Sjef Bastiaens, bestuurslid MKB-Limburg, overhandigd aan wethouder Pluijmaekers voor de rol van de gemeente en vervolgens aan de vertegenwoordigers van de belangengroep De Horsel, politie en brandweer.