Winterzeilen op de Loosdrechtse Plassen ter opfrissing zeilvaardigheid


Zeilschool Midden Nederland organiseert eerste winterse zeilcursus in Nederland

LOOSDRECHT, 20091223 -- Deze winter zien de Loosdrechtse Plassen er wat merkwaardig uit. Het winterse tafereel maakt plaats voor een handjevol stoere mannen en vrouwen die, tussen de sneeuwbuien door, het ruime sop kiezen om hun zeilvaardigheden op te frissen voor het aanstaande seizoen. Traditioneel is zeilen een echte zomerse activiteit, maar dat gaat langzaam veranderen. Voor het eerst organiseert een zeilschool officiële cursussen voor consumenten midden in de winter.

Natuurlijk is zeilen in de winter niet voor iedereen weggelegd, maar er is veel vraag naar, in het bijzonder bij oud-cursisten. De Loosdrechtse Plassen zijn leeg, je hebt eindelijke alle ruimte om alle manoeuvres te oefenen en die kou, ach dat valt eigenlijk reuze mee. Zeilen op een open boot is hard werken en de manoeuvres zijn intensief. Vaak gaan er tijdens de cursus meer kledingstukken uit dan aan.

Voor cursisten is het een uitgelezen kans om nog voor het seizoen vertrouwen terug te winnen, zodat ze met goed gevoel een zeilschip kunnen huren in Nederland of tijdens een vakantie in het buitenland. Ook is het behalen van een diploma voor veel cursisten belangrijk. Daarnaast zijn de tarieven aangepast op het extreme laagseizoen, dus krijgt de cursist echt waar voor zijn geld.

Met rode wangen en een warme kop chocomel, wordt aan het einde van de dag het CWO-zeildiploma uitgereikt.

Voor meer info, zie www.zeilschool.nl.