GOLFBOOKING.NL Nationaal Golf Reserveringssysteem start februari 2010


Nieuw boekingssysteem bedient ook niet- clubleden

VAASSEN, 20091223 -- GOLFBOOKING.NL, het (inter)nationaal Golf Reserveringssysteem gaat op 3 februari 2010 van start. Het systeem is enig in zijn soort in Nederland. Hiermee kunnen álle golfers, dus ook niet clubleden, start-en lestijden reserveren op nationale en internationale banen.

Nederland telt momenteel ruim 350.000 golfers. Ongeveer 60% daarvan wordt gevormd door "vrije golfspelers". De verwachting is dat dat aantal jaarlijks toeneemt met 20.000 tot 30.000 spelers. Als de "vrije golfspeler"een starttijd wil boeken moet deze nu eerst alle golfbanen in de regio afbellen of ze per stuk op het internet bezoeken. GOLFBOOKING.NL biedt vanaf februari 2010 alle golfspelers de mogelijkheid om online en real-time een baan, starttijd of golfles via één site op vrijwel alle banen in Nederland te reserveren.

Zo werkt GOLFBOOKING.NL

Een baan of les reserveren via GOLFBOOKING.NL gaat snel en eenvoudig. De bezoeker doorloopt hiervoor een aantal stappen op de site. Het begint met een keuzemenu waarbij de bezoeker ondermeer de gewenste start-of lestijd kan aangeven, in welke provincie hij of zij wil spelen en uit hoeveel spelers de groep bestaat.

Als de keuzes zijn ingevoerd, geeft het systeem aan welke banen en golfpro's in aanmerking komen in de geselecteerde provincie, evenals informatie over kortingen en andere acties die de banen aanbieden.

Digitaal kijkje

De bezoeker kan vervolgens besluiten om eerst een `digitaal kijkje' te nemen door de link naar de baan aan te klikken, of direct een starttijd of les vastleggen.

Nadat de bezoeker een keuze heeft gemaakt voor een baan en start-of lestijd, wordt hij naar het betaalgedeelte van de site geleid; hier vindt de digitale betaling plaats. Binnen enkele minuten nadat de betalingsprocedure is afgerond, ontvangt de bezoeker per e-mail een bevestiging van de reservering.

GOLFBOOKING.NL is de exclusieve distributeur in de Benelux van GolfSwitch.
GolfSwitch is met meer dan 1400 aangesloten golfbanen en een verwerking van vier miljoen starttijden per jaar de grootste realtime online aanbieder ter wereld.