Minder zwerffietsen op straat


Voor de handhaving van de Algemeen Plaatselijke Verordening heeft PerfectView software ontwikkeld waarmee de registratie en het beheer van zwerffietsen gerealiseerd kan worden

VIANEN (UT), 20091223 -- Enkele jaren geleden ontwikkelde PerfectView een Verloren en Gevonden applicatie die gemeenten in staat stelt volgens Burgerlijk Wetboek 5, art. 5-12 de zorgplicht onbeheerde zaken uit te voeren. Veelal wordt deze taak uitgevoerd door de afdeling Publieks- of Burgerzaken die verloren en gevonden voorwerpen registreert en beheert in deze applicatie. Voor de afdeling Stadstoezicht is deze applicatie nu doorontwikkeld naar een APV applicatie.

PerfectView APV applicatie
De applicatie die PerfectView ontwikkelde voor de gemeente Rotterdam (Roteb) maakt het mogelijk om eenvoudig gevonden fietsen te registreren in een centrale database. Alle fietsen worden voorzien van een uniek nummer. Alle kenmerken van de fietsen worden vastgelegd en door middel van een gekoppelde webcam kunnen de fietsen ook digitaal op beeld worden vastgelegd in de database. Alle registreerde fietsen kunnen vervolgens worden gepubliceerd op een door PerfectView ter beschikking gestelde website, zodat de inwoners van Rotterdam hierop kunnen zoeken naar hun verloren fiets.

Naast de gemeente Rotterdam hebben inmiddels een aantal andere grote gemeenten hun interesse getoond in de PerfectView APV applicatie, omdat ook zij de voordelen zien van het centraal op één plek verzamelen van alle gevonden zwerffietsen (over het algemeen wrakken, `weesfietsen' en fietsen die verkeerd of hinderlijk geparkeerd staan). Door een centraal verzamelpunt én de juiste, correcte registratie is het voor iedereen makkelijker om zijn of haar fiets terug te vinden.

PerfectView automatiseert processen rondom relaties, documenten en werkstromen. Hiermee helpen we overheden hun elektronische dienstverlening aan burgers en bedrijven continue te verbeteren. Dit doen we samen met meer dan 200 gemeenten, provincies, ministeries en andere overheden.





Ingezonden persbericht