Arcadis NV

Arnhem, 23 december 2009
ARCADIS versterkt positie in Tsjechië

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert heeft vandaag de overname bekendgemaakt van advies en ingenieursbureau Bohemiaplan in Tsjechië. Met een omzet van EUR 3,5 miljoen en 70 medewerkers, levert Bohemiaplan civiel ontwerp, milieudiensten en ingenieurswerk voor energievoorziening, mijnbouw, watervoorziening en afvalmanagement. Meer financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Bohemiaplan is opgericht in 1952 en richt zich op een breed scala van infrastructuurdiensten. De grootste activiteiten zitten in de energiesector en de mijnbouw waarvoor het installaties ontwerpt voor de behandeling van industrieel afvalwater en van vliegas. Een tweede activiteit is landontwikkeling voor de lokale autoriteiten in de regio Bohemië waar onder andere wordt gewerkt aan watervoorziening en afvalwaterzuivering, ontwerp van wegen, en werk voor lokale nutsbedrijven waaronder milieuvergunningen en project management. De onderneming wordt onderdeel van ARCADIS om meer groei te kunnen genereren door synergie en zo de voordelen binnen te halen van het onderdeel zijn van een internationale groep. Bohemiaplan zal worden geïntegreerd met de bestaande ARCADIS activiteiten in Tsjechië.

"Deze overname versterkt onze positie in Centraal Europa en levert kennis op op het gebied van energie die we aan ons bestaande pakket kunnen toevoegen. Met de posities in Polen, Tsjechië en Roemenië is ARCADIS een vooraanstaand advies en ingenieursbureau in Centraal Europa, een markt die bewezen heeft over voldoende groeipotentieel te beschikken", aldus Friedrich Schneider, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS.

Over ARCADIS:
ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op het gebied van infrastructuur, milieu en gebouwen. Wij streven naar de verbetering van mobiliteit, duurzaamheid en leefbaarheid door balans aan te brengen tussen de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met ruim 15.000 medewerkers en meer dan EUR 2,0 miljard aan omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. Bezoek onze website op: www.arcadis-global.com