Ingezonden persbericht



Nederlanders zijn niet bang voor extra kilo's tijdens kerst Gourmetten nog steeds meest populair tijdens kerst

Utrecht, 23 december 2009 - Met de kerstdagen voor de deur bereiden veel Nederlanders zich weer voor op het kerstdiner. Een derde geeft aan het liefst te gourmetten tijdens kerst, gevolgd door de traditionele kalkoen die met bijna dertig procent ook in trek blijft. Dit blijkt uit onderzoek van online maaltijdbezorger Just-Eat.nl onder bijna 500 bezoekers van de website. De mogelijke extra kilo's van de feestmaaltijden mogen de pret niet drukken. Slechts tien procent van de bezoekers geeft aan zich zorgen te maken over hun gewicht tijdens de kerstdagen.

Met je huisdier aan tafel
Kerst blijft vooral een familiefeest. Zo geeft zeventig procent van de respondenten aan met de familie of schoonfamilie aan tafel te zitten. Dit gebeurt voornamelijk thuis. Ruim tachtig procent van de respondenten geeft aan thuis of bij iemand anders te dineren. Slechts tien procent eet in een restaurant. Overigens dineert niet iedereen in het bijzijn van familie of vrienden. Vijf procent zegt met hun huisdier aan tafel te zitten tijdens de kerstdagen.

Meer dan drie uur dineren
Dat mensen veel aandacht besteden aan het kerstdiner, blijkt ook uit de tijd die mensen hiervoor uittrekken. Ruim een derde geeft aan gemiddeld tussen de twee en drie uur te dineren. Ruim tien procent houdt het zelfs meer dan drie uur vol. Eerste kerstdag is de meest populaire dag voor het feestmaal. Kerstavond valt tegen. Slechts veertien procent geeft aan op 24 december uitgebreid te eten. Na deze dagen maken de uitgebreide menu's vaak plaats voor een snelle hap vertelt Martijn Rozendaal, Managing Director Just-Eat Benelux. "Mensen hebben er na alle diners vaak even genoeg van om lang in de keuken te staan."

Over Just-Eat.nl
Just-Eat.com is het grootste online platform voor het bezorgen van maaltijden in Europa. Dit zijn 15 miljoen bezorgde maaltijden per jaar, met 8000 aangesloten restaurants in onder andere Nederland, Denemarken, Groot-Brittannië, Zweden, Ierland, België, Noorwegen en Canada. Just-Eat.nl maakt deel uit van het van oorsprong Deense bedrijf. In Nederland bundelt het platform de krachten van ruim 1.600 bezorgrestaurants, van grote ketens als Domino's, Taco Mundo en New York Pizza tot lokale snackbars en shoarmazaken.

Met de gepatenteerde Just Connect Technologie maakt Just-Eat.com als enige aanbieder direct contact tussen klant en keuken mogelijk. Naast een uitgebreid online betalingsysteem, biedt het platform promotionele, communicatie- en after sale diensten aan voor zijn restaurants. Consumenten kunnen naast bestellingen, ook gebruik maken van een online helpdesk via de live chat service, een online spaarsysteem en de mogelijkheid om aangesloten restaurants te recenseren. Zie voor meer informatie: www.just-eat.nl




Ingezonden persbericht