Ingezonden persbericht


Economische crisis heeft geen effect op groei BackupAgent

Online backup software leverancier groeit flink, ondanks crisisjaar

Delft, 23 december 2009 - BackupAgent, leverancier van online backup software, heeft dit jaar een flinke groei doorgemaakt ten opzichte van vorig jaar. De jaaromzet is gestegen met 43%, terwijl de omzet in het vierde kwartaal verdubbeld is ten opzichte van het laatste kwartaal van 2008. Daarnaast is het aantal partners en eindgebruikers stevig toegenomen.

Terwijl veel bedrijven kampen met terugvallende omzetten en dalende marges, laat de Delftse ontwikkelaar en leverancier van online backup software, BackupAgent een enorme omzet groei zien. Met een totale stijging van de jaaromzet voor 2009 ten opzichte van 2008 van 43% laat BackupAgent zien de juiste strategie te hebben gekozen.

"We hebben dit jaar veel geïnvesteerd in ons partnerkanaal. We hebben in mei een geslaagd partner evenement georganiseerd en we hebben een partner programma gelanceerd", aldus Roland Sars, Director Sales en Marketing van BackupAgent. "Daarnaast hebben we internationaal hard aan de weg getimmerd en enkele strategische partners opgetekend in Groot Brittannië, Zweden, Duitsland en de Verenigde Staten. Resellers kunnen met onze software maandelijks terugkerende inkomsten genereren, en dat zelfs in crisistijden. Ook loopt BackupAgent voorop in de SaaS markt met een SPLA model voor service providers, waarbij puur wordt afgerekend naar verbruik van de software"

De online backup oplossing van het Delftse softwarebedrijf wordt gebruikt door consumenten en MKB bedrijven voor een veilige dagelijkse backup van belangrijke data. BackupAgent verkoopt de software uitsluitend via een partnerkanaal, bestaande uit service providers, resellers en hosting bedrijven, die een managed backup service kunnen bieden. De software is de basis van backup diensten die geboden worden door FBTO (digitale inboedel), Atos Origin en Argeweb Hosting.

Over BackupAgent

Het Nederlandse bedrijf BackupAgent is een fabrikant van innovatieve software voor online backup van bedrijfsdata en is snel uitgegroeid tot een internationale organisatie. BackupAgent biedt oplossingen die bedrijven van elke omvang en uit elke sector volledig beschermen tegen dataverlies. Professionaliteit, productkwaliteit en ambitieuze expansiedoelstellingen zijn de belangrijkste kenmerken van het bedrijf. Niet voor niets heeft BackupAgent klanten in geheel Europa en in Amerika. BackupAgent werkt met resellerpartners die BackupAgent-oplossingen onder eigen naam kunnen leveren. Ondersteuning en service zijn voor BackupAgent even belangrijk als productkwaliteit. Dit uit zich bijvoorbeeld in installatie- en onderhoudsservices door gespecialiseerde technici na aanschaf. Voor meer informatie: www.backupagent.com.




Ingezonden persbericht