Ingezonden persbericht


Nederlanders zoeken sneeuwproof vervoersmiddel
Marktplaats.nl: vraag four-wheel drive auto's stijgt met bijna 30 procent

Emmeloord, 23 december 2009 - De hevige sneeuwval is voor veel Nederlanders reden om op zoek te gaan naar een andere auto. De vraag naar four-wheel drives op Marktplaats.nl steeg sinds de eerste sneeuwval met bijna 30 procent. Ook de handel in winterbanden en sleetjes tiert welig.

Vanaf het moment dat de eerste sneeuw in de straten lag, begon voor veel Nederlanders de zoektocht naar een four-wheel drive. De vraag naar vierwielaangedreven auto's steeg vanaf donderdag 17 december met bijna 30 procent. Op zondag was er een duidelijke piek: die dag werd er maar liefst 63.000 keer naar een four-wheel drive gezocht. In de decemberdagen voor de sneeuwval bleef het aantal zoekopdrachten steken op gemiddeld 36.000.

Winterbanden en sleetjes
Voor mensen die geen nieuwe auto willen, maar wel veilig willen rijden, is er een goed alternatief: sinds de eerste sneeuwvlokken naar beneden vielen werden er bijna 7500 advertenties met winterbanden in de rubriek auto-onderdelen geplaatst. Nederlanders zochten niet alleen hun toevlucht tot een veilige auto, ook de slee steeg aanzienlijk in populariteit. Daar werd direct slim op ingespeeld door Marktplaatsverkopers: vanaf 17 december werden er ruim 1100 nieuwe advertenties met sleetjes geplaatst.


Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 255.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.