Published: 12:12 23-12-2009 /Source: Homburg Invest Inc. /AEX: HII /ISIN: CA4368714040 Homburg en Fentener van Vlissingen zien kansen voor financiële tussenpersonen

Enschede, 22 december 2009 - Homburg Intermediair B.V. (Homburg) en een van de investeringsmaatschappijen van de heer J.A. Fentener van Vlissingen worden grootaandeelhouder in ProFinT-Offertis, het IT platform voor assurantietussenpersonen en hypotheekadviseurs.

De organisatie kan zich door deze kapitaalinjecties verder professionaliseren en een toonaangevende positie verwerven op de markt van service providers. Homburg zal samen met het zittende management leiding gaan geven aan het bedrijf. De inbreng van IT expertise en het efficiënt leiden van een mid- en back office dragen bij aan de commerciële slagkracht van ProFinT-Offertis.

Homburg houdt zich bezig met het onderhouden van relaties met financiële tussenpersonen en is onderdeel van de Homburg groep. 'Deze investering is voor ons een unieke kans om onze producten aan te bieden via een aanvullend distributiekanaal van financiële tussenpersonen', zegt Harm Kranenberg, directeur bij Homburg. De oorspronkelijke aandeelhouders, die deze organisatie hebben opgezet en de SNS Bank als financier, hebben hun vertrouwen uitgesproken in de twee nieuwe investeerders.

ProFinT-Offertis heeft de afgelopen jaren veel tijd en geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van een uiterst geavanceerde IT platform dat voorziet in digitale communicatie tussen de consument, hypotheken- en assurantietussenpersonen, banken en verzekeraars. De komst van de twee investeerders maakt het mogelijk om het draaiende systeem nu breeduit onder de aandacht te brengen bij alle potentiële gebruikers. Zie verder www.profint.nl

Het doel is om binnen twee jaar een marktaandeel van 20% van de tussenpersonenmarkt te realiseren. Binnenkort wordt het aanbod van ProFinT aan de tussenpersonen gepresenteerd. Kernpunten zijn de lage kosten voor het gebruik van het IT platform, de uitgebreide functionaliteiten, waaronder een digitaal cliëntdossier, en het delen van kennis over wet- en regelgeving. In de loop van het eerste kwartaal van 2010 worden de eerste landelijke informatiebijeenkomsten voor tussenpersonen georganiseerd om uitgebreid kennis te maken het IT platform.

ProFinT, Offertis en de Homburg produkten vallen in het kader van de Wet op het financieel toezicht (Wft) onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Homburg Intermediair BV maakt deel uit van de Homburg groep, een groep internationale, vastgoed georiënteerde ondernemingen met kantoren in Canada, de Verenigde Staten en Europa. De onderneming is actief in vastgoedbeleggingen, vastgoedontwikkelingen en financiële dienstverlening.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie,