Ingezonden persbericht


23 december 2009

doeke faber nieuwe voorzitter productschap vis

Doeke Faber vervult vanaf 2010 de functie van voorzitter van het Productschap Vis

Rijswijk, Het Bestuur van het Productschap Vis heeft unaniem ingestemd met de voordracht van de heer Doeke Faber als voorzitter voor de daarvoor geldende periode van twee jaren. Een brief met dit voorstel is heden aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gezonden, waarop benoeming door de Kroon kan volgen.

Tot 2009 heeft Faber ruime bestuurlijke ervaring opgedaan als voorzitter van de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN) en vanuit dien hoofde vele andere (internationale) bestuurlijke functies in de tuinbouwsector.

De heer Faber is woonachtig in Friesland en is 66 jaar. Hij heeft gestudeerd aan de HLS Leeuwarden, McGill University Montreal (Canada) en Iowa State University Ames (VS). Voor zijn werkzaamheden voor de VBN is hij werkzaam geweest in ontwikkelingssamenwerking en macro-economisch onderzoek.

De heer Faber zal zijn werkzaamheden voor de vissector na de jaarwisseling aanvangen. Hij volgt in deze functie Jan Odink op, die na twee termijnen van twee jaren niet langer beschikbaar was.



Noot voor redacties
Noot redactie:(