Ingezonden persbericht


Beantwoording vragen GroenLinks gedoogvergunning horeca

Op 30 september 2009 heeft de fractie van GroenLinks een motie ingediend met betrekking tot het verlenen van gedoogvergunningen voor horeca-ondernemers in het algemeen en George WPA in het bijzonder. Deze motie is op 2 van 4 ingediende punten aangenomen. Het Dagelijks Bestuur (DB) stuurt een memo naar de Stadsdeelraad waarin de uitvoering van de punten wordt beschreven.

In punt 2 werd het DB opgedragen de Stadsdeelraad uiterlijk in december 2009 te informeren op welke vergunningsgebieden er gewerkt wordt met voorlopige toestemmingen. Het DB kan melden dat voorlopige toestemming enkel wordt verleend bij aanvragen van een exploitatievergunning voor een horeca-inrichting.

Bij punt 4 werd de volgende vraag gesteld: welke maatregelen gaat het DB nemen om de afdeling Handhaving beter in staat te stellen weerstand te bieden aan ondernemers die hier misbruik van maken? Het DB kan hierop antwoorden dat de interne communicatie erop gericht is dat misbruik tijdig wordt onderkend. Vandaar er op dit moment geen specifieke aanvullende maatregelen nodig zijn. Bij het inzetten van handhavingsmiddelen wordt er als eerste stap een legalisatietoets uitgevoerd. Bij zicht op legalisatie wordt mogelijk handhaving uitgesteld tot een ingediende of nog in te dienen aanvraag is afgehandeld. Mocht blijken dat de aanvraag alsnog afgewezen wordt (door bijvoorbeeld onjuist of onvolledige informatie), dan wordt het handhavingstraject doorgezet.