Ingezonden persbericht


Greve presenteert gedurfde zomercollectie 2010

De stijl voor de zomercollectie 2010 van Greve is klassiek met een gedurfd, eigentijds karakter. Hiermee laat Greve zien dat oud en nieuw goed te combineren zijn. Ook voor deze collectie lanceert het merk de karakteristieke lijnen City, Classic en Custom. Opvallend is dat met name de City-lijn een creatieve impuls heeft gekregen. De leesten tonen zichtbare verandering. Greve heeft met lichtgewicht materiaal gewerkt en speelt in op de trend voor deze zomer: de bootschoen.

De stijl van de Greve-collecties is eigentijds en klassiek tegelijk, terwijl de ontwerpers er in slagen om het merk een verrassende en ongekende draai te geven. Het gebruik van hand finished kalfsleer en geschuurd nubuck (voor een gewassen effect) staan centraal en zorgen voor een extra touch. Terug van weggeweest is de bootschoen, gepresenteerd binnen de City-collectie. Met vintage materialen in combinatie met een witte zool (poro) blaast Greve dit model een geheel nieuw leven in.
City
Classic Custom

Leesten, kleuren en lijnen
Voor de zomercollectie van 2010 is er gekozen voor veel lichte en opvallende kleuren. Met name de City-lijn vertoont opvallende kleuren suède, zoals kobalt blauw, licht beige, knalrood en geel. Kenmerkend voor deze lijn zijn de goed passende, elegante vormen. Bij de Classic-lijn zijn de leesten spitser en laat Greve zien waarom deze lijn Classic heet door bij de afwerking gebruik te maken van bijvoorbeeld een gesp of brogue. De slanke leest blijft bij de meest klassieke lijn van Greve, de Custom-lijn, ongewijzigd. Centraal staat hier de bijzondere maakwijze, zoals het exclusieve handwerk en de afwerking met houten pennen en koperen spijkers. Zowel de Classic- als de Custom-lijn verschijnen vooral in bruintinten, waaronder hand-finished donker cognac en lichtbruin. De schoenen uit de Classic- en de Custom-collectie kunnen standaard in iedere gewenste kleur gemaakt worden, ook met bijpassende riem.

Over Greve
In de Langstraat in Waalwijk begon Hermanus Greve in 1898 een schoenmakerij met als doel het vervaardigen van Nederlands meest stijlvolle en superieure schoen. Greve is altijd een van de kleinere, meest exclusieve werkplaatsen geweest en op dit moment de laatst overgebleven schoenfabriek in Waalwijk. Tien vakmensen maken hier de handgemaakte maatschoenen. Sinds 1997 vindt een deel van de productie van Greve-schoenen in de eigen fabriek in Roemenië plaats, een land met veel goedgeschoolde, ambachtelijke schoenmakers. De vierde generatie Greve is inmiddels actief betrokken bij het schoenatelier. Jos-Jan Greve (39), achterkleinzoon van oprichter Hermanus Greve, is eindverantwoordelijk voor het gehele productieproces, zowel voor het atelier in Waalwijk als voor de fabriek in Roemenië. www.greve.eu


Noot voor redacties


Ingezonden persbericht