Provincie Noord-Brabant


Negen basisscholen krijgen het verkeersveiligheidsLabel

Het aantal basisscholen met een Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL) stijgt gestaag. Deze maand behaalden 9 Brabantse basisscholen het label. Dat brengt de teller op 547 scholen (basisscholen en voortgezet onderwijs) waar leerlingen structureel en op de dagelijkse praktijk gericht verkeersonderwijs krijgen.

BVL is een bewijs dat leerlingen verkeerslessen krijgen, er verkeersprojecten met praktische oefeningen zijn, de schoolomgeving en wegen er naartoe verkeersveilig zijn en (verkeers)ouders of -verzorgers betrokken zijn bij verkeerseducatie. Er zijn nu 815 scholen ingeschreven bij het BVL. Een BVL-commissie bepaalt of ze voldoen aan de criteria, kent het label toe en toetst daarna met nacontroles en steekproeven of ze het mogen behouden.

De volgende basisscholen is het label toegekend:

Mariaschool, Lieshout (gemeente Laarbeek)
Sint Willibrordus, Sint Willebrord (gemeente Rucphen)
De Regenboog (dependance, Oudenbosch (gemeente Halderberge)
Sint Jozef, Someren-Heide (gemeente Someren)
De Neerhof , Zevenbergen (gemeente Moerdijk)
De Zandberg, Breda
Brugst, locatie Kroeten, Breda
Sint Nicolaas, Boerdonk (gemeente Veghel)
Montessorischool De Wiek, Drunen (gemeente Heusden)

De commissie hield daarnaast 32 nacontroles. Alle gecontroleerde scholen mogen het label behouden.

Veilig Brabant
Verkeersgedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen: "Ik feliciteer de negen nieuwe BVL-scholen. Ik vind het belangrijk dat we voortvarend blijven werken aan verkeersveiligheid. Ik hoop dat alle Brabantse scholen het label krijgen en behouden; basisscholen én scholen in het voortgezet onderwijs."

De provincie Noord-Brabant was in 1997 initiatiefnemer van het Label. Andere provincies namen het al snel over. Ook in Groningen, Friesland, Drenthe, Zeeland, Utrecht, Flevoland, Limburg en Zuid- Holland zijn scholen actief aan de slag om het VerkeersveiligheidsLabel te behalen.