Stimuleringsfonds voor de Pers

Stimuleringsfonds voor de Pers kent subsidie toe aan eilandennieuws.nl

Het bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft besloten een subsidie van ten hoogste ¤ 97.575,-, waarvan de helft in de vorm van een krediet, beschikbaar te stellen aan BV Uitgeversmaatschappij Eilanden Nieuws voor de website eilandennieuws.nl

Eilanden-Nieuws is een in 1928 opgericht, tweemaal per week verschijnend betaald nieuwsblad op gereformeerde grondslag, dat in de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden wordt verspreid. De uitgever heeft zich voor een subsidie tot het Fonds gewend om de website eilandennieuws.nl door te ontwikkelen. Dit wil de uitgever mede bereiken door het productieproces van de papieren krant drastisch te automatiseren. De bedoeling daarbij is dat www.eilandennieuws.nl niet slechts een verlengstuk van de papieren krant wordt, maar meer verdieping en interactie oplevert en een andere doelgroep aanspreekt dan het reguliere nieuwsproduct. Eilanden Nieuws wil daarmee tevens aansluiting vinden bij een jongere doelgroep, zonder het bestaande lezerspubliek van zich te vervreemden. De kosten van het doorontwikkelen van de site worden over een periode van 2 jaar geraamd op ¤ 243.937,-. Daarvan is ¤ 97.575,- aan het Fonds gevraagd.

Het besluit de aanvraag toe te wijzen is gebaseerd op artikel 4 van de Tijdelijke subsidieregeling voor internet-informatieproducten. Dat artikel geeft het Stimuleringsfonds voor de Pers de mogelijkheid subsidie te verlenen aan projecten gericht op de totstandkoming en verspreiding van journalistieke en informatieproducten via het internet.

Aan die subsidieverlening is de gebruikelijke verplichting gekoppeld dat het project moet worden uitgevoerd zoals het is aangevraagd. Dit wordt tussentijds en na afloop van het project getoetst aan de hand van inhoudelijke en financiële rapportages over de voortgang van het project. Verder dient de uitgever na afronding van het project een eindverslag te overleggen voorzien van een accountantsverslag.