Ingezonden persbericht


Red Hat maakt resultaten derde kwartaal bekend


- Omzet naar $194 miljoen, 18 procent meer dan het voorgaande jaar


- Inkomsten uit licenties naar $164 miljoen, 21 procent meer dan het voorgaande jaar


- Uitstaande omzet naar $619 miljoen, 23 procent meer dan het derde kwartaal vorig jaar


- Aandelen ter waarde van $52,3 miljoen teruggekocht

Amersfoort, 23 december 2009 - Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen, heeft vandaag de financiële resultaten bekendgemaakt van het derde kwartaal van boekjaar 2010 dat afliep op 30 november 2009.

De totale omzet voor het kwartaal bedroeg $194,3 miljoen, een toename van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet afkomstig van licenties bedroeg $164,4 miljoen, 21 procent meer dan in het voorafgaande boekjaar.

'Een succesvol kwartaal voor Red Hat', zegt Jim Whitehurst, President en CEO van Red Hat. 'We kunnen, ondanks het huidige economische klimaat, toch dubbele groeicijfers laten zien dankzij onze aantrekkelijke waardepropositie en goede dienstverlening. Onze klantfocus onderscheidt ons van onze concurrenten. Red Hat is onlangs in de Ziff Davis CIO Insight Study door IT-managers benoemd tot beste softwarebedrijf. Het was de vijfde keer in zes jaar dat we deze positie verworven hebben, met de hoogste cijfers voor betrouwbaarheid en toegevoegde waarde. We zijn ook doorgegaan met het introduceren van nieuwe producten, waaronder de release in november van RHEV, waarmee we onze positie in servervisualisatie en cloud computing versterkten. RHEV biedt klanten een hoogwaardige, goed geprijsde, open managementoplossing, die nog niet beschikbaar was in de $2 miljard omvattende virtualisatie-markt.'

GAAP inkomsten uit operatie voor het kwartaal bedroegen $19,8 miljoen, met inbegrip van een eerder aangekondigde heffing van $8,8 miljoen voor schikkingen. Vorig jaar was dat $21,0 miljoen. De non-GAAP bedrijfsopbrengsten bedroegen $46,1 miljoen, een toename van 20 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De Gaap marge bedroeg 10,2 procent, de non-GAAP marge 23,7 procent.

De GAAP nettowinst in het eerste kwartaal kwam uit op $16,4 miljoen, ofwel $0,08 per aandeel, tegen $24,3 miljoen of $0,12 per aandeel in het voorgaande jaar. In dit kwartaal is de GAAP nettowinst met $0,03 afgenomen door de heffing voor schikkingen. Berekend volgens non-GAAP methode kwam de nettowinst in het eerste kwartaal uit op $33,5 miljoen, of $0,17 per aandeel. Dit betreft het resultaat vóór diverse vergoedingen en belastingafdracht. De non-GAAP nettowinst in dezelfde periode een jaar eerder kwam uit op $36,9 miljoen, of $0,18 per aandeel.

De cash flow uit gewone bedrijfsuitoefening kwam het derde kwartaal uit op $54,1 miljoen ten opzichte van $59,1 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Als gevolg van een record aan facturen namen de openstaande posten toe met $24 miljoen ten opzichte van een jaar eerder, terwijl het gemiddeld aantal dagen dat facturen open staan van 59 dagen vorig jaar naar 54 dagen dit jaar is gegaan. Op 30 november had het bedrijf $618,7 miljoen uitstaan, een toename van 23 procent vergeleken met het jaar ervoor. Het totaal aan kasgelden en investeringen per 30 november 2009 bedroeg $959,1 miljoen na terugkopen van $52,3 miljoen aan gewone aandelen.

'Meer orders, voornamelijk in Noord-Amerika, leidden tot meer facturen en een groei van meer dan 20 procent in licentie-inkomsten en uitstaande omzet, evenals verdere verbetering van de non-GAAP marges', zegt Charlie Peters, Executive Vice President en CFO van Red Hat. 'Deze consistente prestatie heeft, samen met onze sterke balans, geleid tot onze derde schuldwaarderingsupgrade binnen 20 maanden, volgens het 'Standard and Poors'-bureau.'

Aanvullende informatie over de resultaten is te vinden op http://investors.redhat.com. Hier kan tevens de webcast over de resultaten worden gevolgd.

Over Red Hat, Inc.

Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Naast het hoofdkantoor in het Amerikaanse Raleigh (NC) heeft Red Hat ruim 65 vestigingen over de hele wereld. De organisatie biedt hoogwaardige en betaalbare technologie met haar besturingssysteemplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform wordt gecombineerd met applicaties en management en Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, waaronder de JBoss Enterprise Middleware Suite. Red Hat biedt haar klanten wereldwijd ondersteuning, training en consultancy via hooggekwalificeerde partners.

CIO's hebben Red Hat in het CIO Insight Magazine Vendor Value-onderzoek voor de vijfde maal op rij verkozen als een van de beste leveranciers van enterprise software. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com



Ingezonden persbericht