Ingezonden persbericht



Nijmegen, 23 december 2009


Tweede editie filmfestival Go Short in de maak!

Met het einde van het jaar in zicht, blikken we graag vooruit naar de komende editie van Go Short - International Short Film Festival Nijmegen. De tweede editie van het jaarlijks terugkerende filmfestival voor de korte film zal van 17 tot en met 21 maart 2010 plaatsvinden. De deadline voor het inzenden van films is inmiddels verstreken en net als vorig jaar hoeft het festival niet te klagen over het aanbod!

Films in overvloed

Tot begin december konden films tot en met 40 minuten ingezonden worden voor Go Short 2010. Ruim 900 films uit 38 landen zijn in de afgelopen maanden binnengekomen op het kantoor van het festival en wederom is de kwaliteit erg hoog. Op dit moment is de selectiecommissie druk bezig met het bekijken van alle ingezonden films om een uiteindelijke selectie te maken voor het competitieprogramma. Ook in 2010 verbindt de NPS haar naam aan de prijzen die uitgereikt worden aan de beste korte fictie, animatie , documentaire en experimentele film. Daarnaast is er een competitie voor de beste Nederlandse korte films, de beste Europese korte studentenfilm en wordt er een publieksprijs uitgereikt.

Het programma voor 2010

Gelijk aan vorig jaar organiseert Go Short in samenwerking met Breaking Ground vijf dagen lang een studentencampus voor talentvolle Europese filmstudenten. In het jaarlijks terugkerende programma Short focus worden komende editie de Brits filmmaker Simon Ellis, het land Roemenië en het genre sciencefiction onder de loep genomen. Ook zal Go Short weer korte films van grote makers vertonen. Nieuw in 2010 zijn onder andere het scholierenprogramma dat in samenwerking met Grote Broer Kunsteducatie georganiseerd wordt, een online competitie en de speciale Go Short themaweek op het digitale kanaal Holland Doc. De organisatie laat weten nog een aantal nieuwe programma's in petto te hebben. Begin maart is het volledige programma van Go Short 2010 bekend.

Versterking voor Waldemar

Acteur Waldemar Torenstra zal wederom optreden als ambassadeur voor het festival. Hij wordt daarin dit jaar versterkt door televisiepersoonlijkheid Isolde Hallensleben (ex Jakhalzen) en regisseur Danyael Sugawara (Alles Stroomt, Liefde Dankjewel). De drie ambassadeurs zullen het middelpunt zijn van de publiciteitscampagne die begin 2010 van start zal gaan. De organisatie wil nog niet teveel prijsgeven, maar dat de ambassadeurs in de campagne wederom 'voor kort gaan' is zeker!

Go Short zoekt hoofdsponsor!

Het gaat goed met het festival. Go Short is blij in 2010 een groot aantal partnerschappen voort te zetten en verder te ontwikkelen, maar hier en daar voelt ook het festival de financiële crisis. Zo is het festival nog hard op zoek naar een hoofdsponsor.

Go Short - International Short Film Festival Nijmegen vindt plaats van 17 t/m 21 maart 2010 in en rondom arthouse LUX.


Noot voor redacties
Noot aan de redactie /