NEN


Oprichting normcommissie voor duurzame evenementen

donderdag 29 oktober 2009, 14:40

De oprichtingsbijeenkomst voor de NEN-normcommissie Duurzame evenementen vindt op 23 december 2009 plaats. NEN licht toe welke kansen er liggen voor organisaties om te participeren. De normcommissie zal gaan werken aan ISO voorstellen voor een managementsysteem norm op het gebied van Duurzame Evenementen. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor alle belanghebbende partijen.

Nederland heeft positief gestemd op het voorstel om een mondiale norm te maken voor duurzame evenementen. Onder marktpartijen is er belangstelling voor de te ontwikkelen norm. Daarom organiseert NEN een oprichtingsbijeenkomst. Doel is gezamenlijk te bepalen of er vanuit de Nederlandse markt behoefte is om actief deel te nemen aan het normontwikkelingsproces.
Tijdens de bijeenkomst worden aangeven of men lid wenst te worden van de normcommissie. Bij voldoende interesse en draagvlak wordt de normcommissie opgericht. Deelname aan de commissie is mogelijk door inhoudelijke inbreng en een financiële bijdrage. Zowel opdrachtgevers als organisatoren van evenementen, leveranciers van producten/diensten, adviseurs, eindgebruikers zijn van harte uitgenodigd.

Doel nieuwe ISO-norm
Doelstelling van de te ontwikkelen ISO-norm is het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van een management systeem voor duurzame evenementen. De norm moet oplossingen bieden voor het minimaliseren en beheersen van milieu, financiële en sociale impact. Het gaat dan bijvoorbeeld om aspecten als locatiekeuze, operationele procedures, ketenmanagement, inkoop, arbeid, communicatie en zaken na afloop van het evenement. Het toepassingsgebied is breed gedefinieerd: verkoop- en marketing evenementen, conferenties, sportevenementen, culturele evenementen, festivals en concerten. De ISO-norm moet ruim voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen klaar zijn. De Engelse norm BS 8901 Specifcation for a sustainability management system for events wordt als uitgangspunt gebruikt.

Meer informatie of aanmelding
Voor meer informatie of aanmelden voor de bijeenkomst, kunt contact opnemen met NEN-Business Development, telefoon (015) 2 690 372 of per e-mail via businessdevelopment@nen.nl.