Ingezonden persbericht


Hilversum, 21-12-2009

AVRO OPIUM OP TV: BRIGITTE KAANDORP OVER TV-PROGRAMMA'S ROND DE FEESTDAGEN

AVRO Opium brengt woensdag 23 december een speciale kerstuitzending. Daarin bespreekt presentator Cornald Maas, de twee vaste panelleden Maria Goos en John Buijsman en Brigitte Kaandorp tv-programma's die rond de feestdagen worden uitgezonden. In die programma's staan Koningin Beatrix, Annie M.G. Schmidt en Mies Bouwman centraal.

In de documentaire Beatrix, Majesteit, die op Eerste Kerstdag wordt uitgezonden, zocht regisseur Michiel van Erp naar de emoties en drijfveren van Beatrix, Koningin der Nederlanden.

De zevendelige dramaserie Annie M.G., vanaf 3 januari bij NPS/VARA, gaat over het leven van de koningin van de Nederlandse schrijfkunst.

En ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van dé koningin van de Nederlandse televisie, Mies Bouwman, wordt op 30 december een groot jubileumprogramma Mies 80! Bij de AVRO uitgezonden.

Verder aandacht voor de televisieprogrammering tijdens de feestdagen; dus Sissi, kerstfilms, Ja Zuster, Nee Zuster, het Musical Kerstgala en oudejaarsconferences. Aan wie geeft Brigitte Kaandorp bij de oudejaarsconference de voorkeur. Is dat Jan Jaap van der Wal of toch de oude rot in het vak Freek de Jonge?

AVRO Opium: elke woensdag, 21.30 uur, AVRO, Nederland 2. Voor meer informatie: opium.avro.nl



Ingezonden persbericht