Ingezonden persbericht


Persbericht

22 december 2009

NS gaat woensdag meer treinen rijden

NS breidt dienstregeling uit

Stapsgewijs meer stoptreinen en intercity's
Waarschijnlijk nog wel enige vertragingen
NS maakt gebaar naar reizigers
Evaluatie afgelopen dagen volgt

Woensdag gaat in ieder geval elk half uur een intercity en een stoptrein rijden. Op sommige trajecten wordt het aantal treinen nog verder uitgebreid. Het negatieve reisadvies vervalt. Toch zal hier en daar nog wel enkele vertraging zijn. NS wil graag helder krijgen wat we van de situatie van afgelopen dagen kunnen leren. NS streeft er naar om flink op te schalen in de dienstregeling. Dat blijft een uitdaging omdat nog niet alle treinen beschikbaar kunnen zijn in verband met af- en aanvoer van opstelterreinen en werkplaatsen. Het was de afgelopen dagen lastig om de treinen door de beperkingen in de infrastructuur op de juiste plek te krijgen. Reizigers moeten daarom nog wel rekening houden met vertragingen. We streven er naar om uiteindelijk weer 75% van de normale dienstregeling te gaan rijden. We verwachten met kerst de zondagsdienstregeling te kunnen rijden, zodat mensen met de trein naar familie en vrienden kunnen reizen.

NS betreurt het dat we de afgelopen dagen niet de dienstverlening en service hebben kunnen bieden die we zouden willen. Om onze klanten enigszins tegemoet te komen, mogen onze abonnementhouders (zoals de voordeelurenkaart en de jaarkaart) op dinsdag 29 december gratis één iemand meenemen in de trein. Op woensdag 30 december mag iedereen zonder abonnement de trein pakken met 40% korting.

Samen met ProRail en de andere vervoerders wil NS graag bekijken hoe deze situatie is veroorzaakt en wat we hiervan kunnen leren voor de toekomst. Wat dat betreft kan NS zich volledig vinden in wens van Minister Eurlings om de afgelopen periode grondig te evalueren. Noot aan de redactie
Neem contact op met NS persvoorlichting, telefoon 0302357070, e-mail persvoorlichting@ns.nl. NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen NS-klanten hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De elektrische treinen van

NS Groep N.V., Utrecht
Handelsregister Utrecht 30124358

NS zijn een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot. Op de 380 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn. NS Reizigers verzorgt het vervoeren van de reizigers en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken zijn om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.
NS deelt het spoorwegnet - het drukst bereden van Europa - met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.

---- --