Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
23 december 2009

Volendammer Vishandel stelt december in teken van Ronald McDonald Kinderfonds Grad Damen verkoopt haringen voor het Kinderfonds

De Volendammer Vishandel in Amersfoort scoorde een 10 in de jaarlijkse haringtest van het AD. De viszaak blijkt niet alleen goede haring te verkopen, maar ook een goed hart te hebben. De hele maand december doneert de Volendammer Vishandel voor elke verkochte haring ¤ 0,20 aan het Ronald McDDonald Kinderfonds. Op oudejaarsdag wordt bovendien in samenwerking met Radio NL een evenement opgezet op het plein voor de vishandel.

De Radio NL Karavaan verzorgt op 31 december tussen 12 en 16 uur een vier uur durend programma op het plein van winkelcentrum De Nieuwe Hof. Verschillende Nederlandse artiesten maken hun opwachting, onder wie de Brabantse volkszanger Grad Damen. Grad komt zijn nieuwe cd promoten, maar houdt het niet bij zingen. Speciaal voor het Ronald McDonald Kinderfonds gaat hij in de Volendammer Vishandel een uur lang haringen verkopen.

Voor kinderen komt er een groot springkussen op het plein te staan en clown Ronald McDonald komt ook langs om een optreden te verzorgen. Aan het eind van de feestelijke middag wordt de opbrengst van de haringactie bekendgemaakt.

'We wilden de positieve aandacht voor onze haring gebruiken om een ander te helpen', vertelt Brigitte Tuijp van de Volendammer Vishandel. 'Dus steun onze actie en eet eens wat vaker een haring!'

Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport & Spel en Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of spelen of er met het hele gezin even helemaal uit.