Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Hoofddorp, 23 december 2009

Eerste gipsvlucht kleurt lila

Chocolade als troost voor eerste gipsvluchtreizigers

Een vliegtuig met aan boord de eerste negen gipsvluchtpassagiers is woensdag geland op Rotterdam Airport. De onfortuinlijke wintersporters kregen bij aankomst een hartverwarmende ontvangst door in het lila gestoken dames. Met het oog op een spoedig herstel kregen zij een heerlijk pakket Milka-chocolade met de toepasselijke naam 'Snel weer op de been'.

Met deze sympathieke actie wil Milka de brokkenpiloten een hart onder de riem steken. "Dat wintersporters vanwege een zware blessure hun vakantie voortijdig moeten afbreken, is natuurlijk een teleurstelling. Om de passagiers van deze gipsvlucht een warm welkom thuis te geven én om hen snel weer op de been te helpen, reikt Milka deze bijzondere chocoladepakketten uit", vertelt Bram Meijer, Brandmanager van Milka. De gipsvluchtpassagiers reageren aangenaam verrast op het hartverwarmende welkom in het besneeuwde Nederland. "Ik baal ervan dat ik nu alweer noodgedwongen naar huis moet. Maar de chocolade is een leuke pleister op de wonde en een sympathiek gebaar van Milka", zegt één van de reizigers.

Alpenchocolade
"Milka heeft grote affiniteit met de wintersport", vervolgt Meijer. "Zo sponsoren we al jaren de FIS, de internationale skisport federatie, en enkele toppers van de skisport in bijvoorbeeld Oostenrijk. Vandaag proberen we met onze Alpenchocolade de onfortuinlijke wintersporters een hart onder de riem te steken." Voor Nederlandse wintersporters is Oostenrijk nog altijd de favoriete wintersportbestemming. De eerste gipsvlucht naar Nederland vertrok dan ook uit Innsbruck. Dat gebeurde vroeger dan in andere jaren, aangezien de kerstvakantie dit jaar al vroeg van start is gegaan.

Jaarlijks honderden brokkenpiloten
Dit jaar gaan ruim één miljoen mensen op wintersportvakantie. Ondanks voorzichtigheid op de piste en beschermende maatregelen raken honderden skiërs, snowboarders en andere sneeuwfanaten geblesseerd. "De ANWB Alarmcentrale brengt met haar gipsvluchten jaarlijks honderden brokkenpiloten naar huis. Vorig jaar waren dat er 321", vertelt Irmgard Vluggen, hoofd steunpunt van de ANWB alarmcentrale in München. "Ook dit jaar verwachten we weer een groot aantal wintersporters met kniefracturen, gebroken armen of been-, schouder- en enkelfracturen veilig naar huis te brengen. Wij weten als geen ander hoe vervelend het is om een welverdiende vakantie, vroegtijdig af te moeten breken. Wij juichen het dus toe dat de goede zorgen voor deze onfortuinlijke reizigers dit jaar zowel van ons als van Milka komen!"

Over Milka
Milka behoort tot Kraft Foods Inc., de op een na grootste voedingsgroep ter wereld. Een greep uit de vele vertrouwde voedingsmerken in ruim 150 landen: Kraft (kaas), Jacobs en Carte Noir (koffie), Nabisco (koeken en crackers), Philadelphia (verse kaas) en Côte d'Or (chocolade). De belangrijkste merken in Nederland zijn Milka, Côte d'Or, Toblerone, Philadelphia en LU.

-EINDE BERICHT-




Ingezonden persbericht