NOC*NSF


Arnhem, 23 december 2009

Sauerbreij naar Olympische Spelen

Nog 51 dagen tot Vancouver!

Snowboardster Nicolien Sauerbreij zal voor de derde keer haar opwachting maken als lid van het Nederlands Olympisch Team. Na Salt Lake City en Turijn zal zij ook deelnemen aan de Olympische Spelen van Vancouver. Op voordracht van de Nederlandse Ski Vereniging heeft NOC*NSF haar gekwalificeerd op het onderdeel parallel reuzenslalom (PGS - Parallel Giant Slalom).

De 30-jarige snowboardster uit Amsterdam slaagde er in om direct bij haar eerste mogelijkheid kwalificatie voor de Olympische Winterspelen af te dwingen. In het Amerikaanse Telluride behaalde ze een achtste plek bij de world cup parallel reuzenslalom. Op 26 februari 2010 staat Sauerbreij aan de start van de Olympische snowboardwedstrijd.

Daarnaast zijn ook de shorttrackers Sjinkie Knegt en Annita van Doorn gekwalificeerd voor deelname aan de Olympische Winterspelen. De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond droeg beiden voor kwalificatie voor op het onderdeel 1.000 meter shorttrack. NOC*NSF heeft ook deze voordrachten gehonoreerd.


-----------------------




NOC*NSF