Gemeente Hoogeveen

Hoogeveense bedrijvenzone genomineerd voor citymarketing award

23 december - De 'Bedrijven Investerings Zone' (BIZ) van Hoogeveen is genomineerd voor de Nederlandse Citymarketing Stimulerings Award 2010. De prestigieuze aanmoedigingsprijs voor innovatieve initiatieven op het gebied van citymarketing wordt uitgereikt tijdens de Citymarketing Innovatiedag op 14 januari 2010 in het hoofdkantoor van Rabobank Nederland in Utrecht.

Eerste BIZ van Nederland

Ondernemers en de gemeente Hoogeveen voeren als eerste in Nederland een BIZ in. Dat is een afgebakend gebied, waarbinnen ondernemers gezamenlijk investeren in een aantrekkelijker en veiliger bedrijfsomgeving. Iedereen betaalt hierin evenredig mee zodat de lasten evenwichtig worden verdeeld over alle ondernemers in een gebied. Van deze bijdrage wordt onder andere nieuwe feestverlichting aangeschaft en worden aansprekende evenementen georganiseerd met als uiteindelijk doel een schoon, heel en veilig stadscentrum.

Zes finalisten

Uit vele tientallen inzendingen uit het hele land werden zes initiatieven genomineerd voor de finale werden zes initiatieven genomineerd voor de finale:
* 5x5x5 (project van Venlo ben ik Zelf uit Venlo)
* Bedrijven Investerings Zone (project van St. Centrummanagement Hoogeveen)
* Gids in Eigen Stad (project van GuidebyALocal.com uit Utrecht)
* Proefwonen in Drenthe (een project van Marketing Drenthe)
* Spot Groningen (een project van Marketing Groningen)
* The Truth about Amsterdam (een project van het Amsterdams Toerisme en Congres Bureau)

Vakjury kiest winnaar

Een vakjury, bestaande Ivo Opstelten (VVD-voorzitter en interim-burgemeester van Tilburg), Adjiedj Bakas (trendwatcher), Loek Hermans (voorzitter MKB Nederland), Erik van Zwam (hoofdredacteur Binnenlands Bestuur), Robert Govers (auteur 'Place Branding', KU Leuven) en Marcel Schonenberg (directeur Beurs van Berlage) kiest de winnende inzendingen.

De Citymarketing Innovatiedag op 14 januari in Utrecht is een initiatief van het Netwerk Citymarketing, het landelijke platform voor citymarketing in Nederland. Meer informatie is te vinden op www.netwerkcitymarketing.nl.