Ingezonden persbericht


3FM PRESS UPDATE 23.12

3FM Serious Request tussenstand 16.30 uur: 1.740.302 euro

Nog één dag te gaan. De spanning stijgt. Hoeveel geld gaat 3FM Serious Request dit jaar opbrengen? Uit het hele land vragen luisteraars platen aan en worden allerlei initiatieven opgezet om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Annemieke, Gerard en Giel kregen vandaag bezoek van collega Jelmer Gussinklo. Jelmer is al vanaf de zomer in de weer om een groot bedrag bij elkaar te brengen voor 3FM Serious Request. Zo organiseerde hij een boerenbenefiet in de Achterhoek en zette hij een race van Amsterdam naar Dakar op poten. Vanmorgen overhandigde hij een check ter waarde van 70.000 euro aan de dj's! Een heel mooi resultaat. Giel, Gerard en Annemieke waren apetrots trots op Jelmer.

Serious Request 2009

Vrijdag 18 december om 19.00 uur startte 3FM Serious Request vanaf de Grote Markt in Groningen. 3FM dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt maken tot 24 december 19.00 uur zes dagen lang live radio zonder te eten. Het doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de preventie en bestrijding van malaria door het Rode Kruis.

Update:

Dinsdag 23.12

Angela Groothuizen heeft de nacht in het Glazen Huis overleefd. Als een echte 'die hard' bleef de Dolly Dot de hele nacht op om Gerard door de 'graveyardshift' te helpen. Zangeres Dennis kwam vandaag langs en bood een speciale songwritersessie aan voor de veiling. Ook Marco Bosato bracht een bezoekje aan het Glazen Huis op de Grote Markt. Natuurlijk niet met lege handen. Naast gesigneerde spulletjes voor de veiling, gooide hij zichzelf in de aanbieding. Bied vanaf vandaag op een lunch met de bekende zanger via 3fm.nl. Vanavond komt Waylon logeren in het huis. Het belooft een muzikale nacht te worden!

Coen als levende kerstkaart door Nederland

Coen Swijnenberg was vandaag in zijn zilveren jas in Nijkerk te vinden waar Manon hem had ingehuurd. Voor 100 pakketjes 3FM Serious Request kerstzegels wilde zij haar vriendin Saskia vertellen dat ze waanzinnig trots op haar is. Saskia stopt morgen na 12 jaar met haar eigen kapperszaak. Het was dubbel feest voor Saskia. Niet alleen kwam Coen de boodschap overbrengen, ze mocht ook voor het eerst in haar leven het haar van een BN-er knippen. Speciaal voor de gelegenheid stelde Coen zijn kapsel ter beschikking.

3FM Serious Request Collectebusje

Paul Rabbering draaide vandaag verzoekplaten tegen betaling voor treinreizigers in Utrecht. Voor de eerste keer trekt dit jaar een 'Serious Request Collecte-busje' door het land. Morgen keert Paul terug naar Groningen en staat hij de hele dag op de Grote Markt.

3FM Serious Request Surprise Truck in Joure

De Surprise Truck met Michiel Veenstra was vandaag te vinden op De Merk in Joure. Voor 10 euro per persoon mocht het publiek korte tijd doorbrengen in de truck met de mystery guest. Gisteren konden bezoekers tekenfilms inspreken met Brilsmurf... althans, de stem achter Brilsmurf, Fred Butter! Wie er vandaag in de truck zit, blijft nog even geheim. De optredens werden vandaag verzorgd door 3FM Serious Talents 'William Wixley' en 'Number Nine' en voormalig Serious Talent Bertolf. Ook de Surprise Truck is morgen op de Grote Markt in Groningen te vinden.

Internationaal

In België is 'Music for Life' in volle gang. Evenals Ghetto Radio in Nairobi. Morgen komen ook in deze landen de dj's uit het Glazen Huis. Eerder werd er in Zweden 552.425 euro opgehaald. En in het Duitssprekende deel van Zwitserland werd 4.699.410,- euro bijeengebracht.

Stop Malaria, Play The Music

Malaria is een verwoestende ziekte en doodt jaarlijks bijna één miljoen mensen, waarvan het overgrote deel kind is en jonger dan 5 jaar. Elke 30 seconden sterft een kind aan malaria. Jaarlijks wordt 247 miljoen maal de diagnose malaria gesteld en dit risico lopen 3.3 miljard mensen in 109 verschillende landen. Complicaties van malaria, zoals ernstige bloedarmoede, zijn verantwoordelijk voor nog eens miljoen dodelijke slachtoffers. Omdat malaria te behandelen is, omdat malaria te voorkomen is, omdat dus veel teveel mensen jaarlijks slachtoffer van deze ziekte worden, is dit de stille ramp waarvoor 3FM in december 2009 met Serious Request actie voert en geld inzamelt samen met het Rode Kruis.

Het Rode Kruis speelt wereldwijd een belangrijke rol in het gevecht tegen deze vernietigende ziekte. Het Rode Kruis distribueert muskietennetten die bescherming bieden en geeft voorlichting. Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Waar ook ter wereld, het Rode Kruis helpt direct. Geld storten kan direct op giro: 22744 onder vermelding van Serious Request.

3FM Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat. In 2008 brengt de actie in Nederland 5.702.621 euro op voor vluchtelingenhulp.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl