Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwolle, 23 december 2009

Coalitiepartijen na Kerst in gesprek

CDA, PvdA en VVD gaan na de Kerst met elkaar in gesprek over de mogelijkheden tot voortzetting van de coalitie tot de verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2011.

Vorige week woensdag bleken de coalitiepartijen niet op een lijn te zitten wat betreft de gebiedsontwikkeling rondom luchthaven Twente na de afwijzing van het voorstel van Gedeputeerde Staten in de Provinciale Statenvergadering. De fractievoorzitters van de 3 partijen, Ineke Steinmetz (VVD), Wim Dalhuisen (PvdA) en Pier Antuma (CDA), hebben dinsdag 22 december afgesproken dat onderzocht zal worden of er voldoende basis is waarop de coalitie kan worden voortgezet.

De gesprekken tussen de coalitiepartijen vinden plaats onder leiding van Jan Hendrikx, lid Eerste Kamer en tevens de formateur tijdens de coalitieonderhandelingen in 2007. In de gesprekken zal worden verkend of er overeenstemming tussen de partijen kan worden gevonden over de gebiedsontwikkeling van luchthaven Twente. Bovendien zullen naast de verdere uitwerking van het huidige coalitieakkoord '& Overijssel', de nieuwe, politieke onderwerpen voor 2010-2011 op de agenda staan.

De partijen streven er naar om nog voor de eerstvolgende Statenvergadering van 27 januari een akkoord te bereiken.


---