Kick for Hope vecht succesvol tegen kanker


HEEL, 20091223 -- Op zondag 20 december 2009 was het Cultureel Centrum Don Bosco in Heel het best beveiligde gebouw in de Gemeente Maasgouw. Deze sneeuwwitte zondag stond geheel in het teken van Kick for Hope, een dag waarin sportiviteit en gezelligheid centraal staan. Kick for Hope is een jaarlijks sportevenement waarmee geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Dit jaar hadden de organisatoren Sebastiaan Vondenhoff en Laura Cuijpers verschillende toppers in huis gehaald om een mooi programma voor de deelnemers te bieden. Zo'n 60 sporters hebben zich de hele dag in het zweet gewerkt voor KWF Kankerbestrijding.

De dag begon met vele telefoontjes "Gaat het nog door?". "Natuurlijk, door een beetje sneeuw laten de echte vechtsporters zich natuurlijk niet ontmoedigen!" Met een paar minuutjes vertraging kon het programma met de sierlijke bewegingen van het Kung Fu beginnen. Trainer Loe Hoyer van Hoyer's Gym maakte veel indruk met zijn schitterende Tai Chi optreden. Vervolgens waren de vechters van Roger Alken van Karate en Muay Thai school Alken aan de beurt. Roger had voor Kick for Hope zijn meervoudige kampioenen meegenomen die met realistische vechtacties het hele podium vulden. Vervolgens werden de groepen gesplitst voor een workshop in beide sporten.

Na de lunchpauze heeft Marc Duykers van IJKO Holland laten zien hoe soepel vechten kan zijn als je Kali-Eskima en Jeet Kune Do beheerst. Op indrukwekkende wijze heeft hij zelfs met zijn ogen dicht laten zien hoe een tegenstander aangevoeld kan worden in close combat. Daarna was het podium voor Taekwondo vereniging Ilyo. Onder leiding van Arthur de Roode vlogen de plankjes en de stokjes in het rond en werd zelfs een betonblok met een gesprongen trap doormidden gebroken. Na de demonstraties stonden de workshops wederom op het programma, dit maal kregen de deelnemers les in Jeet Kune Do en Taekwondo.

Naast een enorme lenigheid, is voor Capoeira ook muziek maken en zang belangrijk. Een demonstratie is dan ook al snel een feestje met de Capoeiristas op het podium. Vervolgens denderde de zaal op de muziek van The Prodigy, tijd voor Krav Maga! Naast ogen, kwam je ook oren te kort. Gabriël Greenstein van G-safe heeft zijn `aanvallers' alle hoeken van het podium laten zien met zijn effectieve Krav Maga. Wederom tijd voor workshops, veel radslagen en lol tijdens Capoeira. De workshop is zelfs tijdens de pauze nog even doorgegaan. Ook Krav Maga werd met veel humor en praktijksituaties ingestoken.

Na deze inspanning, was het tijd voor ontspanning, een welverdiende pauze. De organisatoren kregen het een beetje benauwd, Jimmy Peek van Strike Education die de afsluitende workout zou verzorgen, was nog niet gearriveerd een kwartier voor de start van zijn workout. Wat nu? Marc Duykers werd bereid gevonden om een korte workshop Pencak Silat te geven. Na ruim drie kwartier, kwam Jimmy Peek binnen. De sneeuw had de reis vanuit Rotterdam behoorlijk vertraagd. Na bijna vier uur reistijd, was Heel eindelijk bereikt. Het laatste uur onder leiding van de enthousiaste Jimmy Peek was afzien voor de deelnemers. Trappen en stoten op het ritme van de muziek volgden elkaar zeer snel op. Jimmy zelf bleef lachen en heeft de deelnemers door de laatste loodjes gesleept!

Kortom, ondanks de hevige sneeuwval was Kick for Hope ook dit jaar weer een groot succes. Met de geweldige inzet van de leraren, deelnemers, medewerkers van Don Bosco en de sponsoren is in totaal is zo'n ¤ 3.000,- opgehaald voor KWF Kankerbestrijding, een mooie prestatie. Iedereen, bedankt en hopelijk tot volgend jaar op alweer de derde editie van Kick for Hope.





Kick for Hope