Gemeente Zijpe


âTante Bepâ komt langs.

Het Gehandicapten Platform Zijpe is actief bezig om gebouwen te beoordelen op toegankelijkheid. En dat doet âtante Bepâ. Zij controleert de gebouwen en geeft advies hoe de ingang, maar ook een toilet, rolstoel vriendelijk gemaakt kan worden.

Ook kijkt âtante Bepâ of zij zich in het gebouw gemakkelijk met een rolstoel of booster kan verplaatsen of zonder al te veel moeite kan aanschuiven aan een tafel in een horecagelegenheid. Natuurlijk wordt de toegankelijkheid ook beoordeeld voor mensen die weliswaar niet in een rolstoel zitten maar wel minder valide zijn. Eetcafé âHalfwegâ in Burgerbrug kreeg, na wat aanpassingen, als eerste horecagelegenheid de ârolstoelvriendelijke stickerâ uitgereikt.

Â

Het Platform gaat ook in 2010 verder met dit project, om zoveel mogelijk gebouwen, winkels, campings, horeca gelegenheden de sticker te kunnen uitreiken. Het Platform rekent op alle eigenaren in de gemeente ZIjpe.

Â

U hoeft niet te wachten op âtante Bepâ. U mag ook zelf initiatief nemen om te vragen of zij langs komt. Bel dan met Hillie Stallinga via haar mobiele telefoon 06-30072830.

Â

Ten slotte bedanken wij iedereen die ons in 2009 weer gesteund hebben.

Â

Wij wensen u prettige feestdagen een gezond 2010.

Â

Het Gehandicapten Platform Zijpe. Â

Â