Ook Harley-Davidson pakt stevig uit met primeurs in 'Importeurshal' van MOTORbeurs Utrecht 2010

Persbericht
Utrecht, 24 december 2009

Voor het eerst sinds de introductie drie jaar geleden van de speciale 'Importeurshal' op MOTORbeurs Utrecht presenteert het wereldberoemde motormerk Harley-Davidson zich hier met een eigen stand. Bij de imposante line-up van nagenoeg alle motormerken in Jaarbeurs Utrecht worden de nieuwste motorfietsmodellen voor 2010 getoond aan de Nederlandse markt. Harley-Davidson pakt stevig uit met keiharde primeurs, zoals als de Fat Boy Special, de Electra Glide Ultra Limited, als de laatste aanwinst in de Touring Line, en natuurlijk de spectaculaire XR1200X(TM). De beursdata zijn van donderdag 18 tot en met zondag 21 februari.
MOTORbeurs Utrecht biedt alles wat motorrijders boeit. De massale belangstelling elk jaar is het grootste bewijs waarom dit zo'n enorm geliefde manifestatie is. Door de wol geverfde motorrijders en liefhebbers die net het A-rijbewijs hebben veroverd vinden hier hun gedroomde motorfiets. Een gemoedelijke toerbuffel, dikke chopper of ranke sportfiets, spiksplinternieuw of als betrouwbare occasion. Kijken, vergelijken, uitzoeken maar.

De importeurs nemen voor de derde achtereenvolgende jaar bezit van de complete hal 12. Behalve Harley-Davidson hebben voor deze totaalpresentatie hun deelname definitief bevestigd de merken Aprilia, BMW, Boss Hoss, Can-Am, Ducati, Honda, Kawasaki, Moto Guzzi, Moto Morini, Suzuki, Track Dieselmotorcycles, Triumph en Yamaha.

Beestachtig
De XR1200X(TM), de nieuwste telg in de XR familie van Harley-Davidson, is niet alleen een upgrade maar zelfs een evolutie van het XR-concept. De vernieuwde styling heeft een beestachtige kant. Het zwarte motorhuis, de upside-down voorvork en de matzwarte achterkant, tank en spatbord creëren een agressievere uitstraling. Maar, net als bij de voorganger, gaat achter deze stijl, een motorfiets met inhoud schuil.

Aprilia
De Italiaanse fabrikant Aprilia komt met een drietal nieuwe modellen, de RSV4R, de Shiver 750 en de Dorsoduro ABS Factory.

BMW
BMW komt naar Utrecht met de Concept 6, de S1000R en de R1200RT die een ander blok heeft gekregen en in een nieuw jasje is gestoken. De Concept 6 werd voor het eerst aan de wereld getoond in Milaan en is nu in Utrecht te bewonderen. Met deze motorfiets toont de beroemde Duitse motorbouwer dat het wel degelijk in staat is een zescilinder-in-lijn te bouwen die wel compact is. De Concept 6 is letterlijk een conceptmodel maar BMW heeft wel degelijk plannen met deze motorfiets. In de toekomst wil het merk de zes-in-lijn toepassen in de K-series.
De S1000RR die BMW lanceert is de eerste supersportmotor vanuit Beieren. Een bijzonder lichte en krachtige machine die rechtstreeks is afgeleid van de racemotor waar een jaar ervaring mee is opgedaan bij de WK Superbike en waarmee de coureurs Ruben Xaus en Troy Corser ook komend seizoen aan de start verschijnen. De straatversie is helemaal af en compleet uitontwikkeld. De motorfiets blinkt uit door een superieure pk-gewichtverhouding en het hoogtoerige karakter, in combinatie met de hoge mate van stabiliteit en controle door de berijder. Onder meer dankzij quickshift, Race ABS en Dynamic Traction Control.

Can-Am
De -gloednieuwe Can-Am(TM) Spyder® RT-S Timeless Black, is het allereerste toeringmodel op drie wielen, nog maar pas gelanceerd. De verkoopcijfers zeggen nu al dat deze motorfiets het succes van de Spyder RS (Sport) op zijn minst zal evenaren. De Can-Am Spyder Roadster, zoals de volledige benaming luidt, is namelijk een voertuig dat vooral in de smaak valt bij de iets meer gegoede man die nu wil genieten van zijn leven en zijn eigen zin wil doen. Het beste van alles is dat je er mee de weg op kan met een autorijbewijs.

Ducati
Ducati toont op MOTORbeurs Utrecht de gloednieuwe Multistrada 1200. Een bijzondere en compleet nieuwe fiets maar wel met de pure Ducati 'look and style'. Ook te bewonderen zijn de Hypermotard, met 74 kg lichter en 5pk meer een evolutie van de traditionele hypermotard, de vernieuwde Monster en de Corse Special Edition uitvoeringen van de Ducati superbikes.

Honda
Met de V4 VFR1200F geeft Honda een totaal nieuwe interpretatie van de ultieme Road Sport. Door goed te luisteren naar de wensen van de berijders en dankzij de toepassing van de nieuwste techniek, ontwikkelde het Japanse merk met dit model een compleet nieuwe machine. Ook bijzonder fraai is de nieuwe VT1300CX, een cruiser met een unieke moderne styling en perfecte rijeigenschappen.

Kawasaki
Met liefst zeven nieuwe, dan wel aangepaste modellen pakt ook Kawasaki behoorlijk uit voor 2010. De Z1000 is de meest vernieuwde van het hele stel, totaal nieuw opgebouwd vanaf de basis met als resultaat een speciaal ontworpen Super Naked.

Suzuki
Suzuki schreef in 1985 geschiedenis met de introductie van de legendarische GSX-R modellen, de eerste race replica's voor de openbare weg. In het kader van het 25-jarig jubileum van dit model introduceert Suzuki de exclusieve Anniversary uitvoeringen voor dit model. Uiteraard is al het andere nieuws op de grote Suzuki stand te bewonderen, waaronder twee nieuwe uitvoeringen van de V-Strom 650A, de sportieve Bandit 1250A en de vernieuwde GSR600 Street Extreme.

Track Dieselmotoren
Van Hollandse bodem is de Track Dieselmotorfiets. Deze motor, die vorig jaar veel belangstelling oogstte bij de introductie op MOTORbeurs Utrecht, rijdt op diesel, biodiesel en zelfs gewoon plantaardige olie.

Triumph
De Rocket III Roadster is het grootste nieuws van Triumph. Deze laatste versie haalt de Rocket uit het cruisersegment en plaatst deze met een enorme knal in de streetfighterscene. De nieuwe Bonneville Sixty en de nieuwe Speed Triple Special Edition van het Britse merk zijn ook absoluut het bekijken waard.

Yamaha
Het grote nieuws van Yamaha op MOTORbeurs Utrecht zijn de vijf Limited Editions en de nieuwe motorscooter X-Max. Met de komst van de Limited Editons doet Yamaha Motor motorrijders een sterk aanbod met modellen in een gelimiteerde oplage. De FJR1300A/AS Explorer, R6 Champions Edition, XVS1300A Dark Star en twee aantrekkelijke Packard Bell motorscooters zitten vol accessoires en extra's.
De FJR1300A is een topper onder de reismotoren, ook leverbaar als semi-automatische AS-versie, het summum voor elke lange-afstandsrijder.De Yamaha FJR1300A of AS in Explorer-uitvoering gooit er nog een schep luxe bovenop met behalve handvatverwarming en luxe binnentassen in de kofferset ook nog zaken als een custom made zadel met verwarming, apart regelbaar voor de duopassagier. Dankzij het grotere windscherm, de footshields en de kuip- en spiegelverbreders zitten berijder en passagier nog beter beschermd.

Snuffelen
De bezoekers van MOTORbeurs Utrecht worden vanaf de eerste minuut ondergedompeld in een motorfestijn dat zijn weerga niet kent. Het overweldigende aanbod aan nieuwe en gebruikte motorfietsen wordt gecompleteerd met toeristische informatie en honderden stands waar zij heerlijk kunnen snuffelen in accessoires, kleding, gereedschappen en onderdelen. Wie slim is profiteert op donderdagavond tijdens de 'dikke donderdagavond deals' van aantrekkelijke aanbiedingen, die nog eens extra onder de aandacht worden gebracht door een rondwandelende spreekstalmeester.

Verkiezingen
Ook de vrijdagavond, met het thema Show&Shine, wordt heel bijzonder. Op het programma staan de verkiezingen van de Motorvrouw van het Jaar, in samenwerking met Radio Veronica, en de Custom Bike Contest. Vanaf februari kan iedereen via de site van MOTORbeurs Utrecht voor beide competities een stem uitbrengen, met kans op een leuke prijzen.

Proefritten
Eerst een motor uitproberen voordat de koop wordt gesloten? Dan kan tijdens de gehele periode van MOTORbeurs Utrecht worden ingetekend op proefritten. KNMV stippelt een route uit door de stad Utrecht. Voor kleding en helmen is uiteraard gezorgd en de importeurs leveren de fietsen aan.

Try the Bike
Ook voor de liefhebbers die nog niet in het bezit zijn van het felbegeerde A-rijbewijs is MOTORbeurs Utrecht the place to be. Zij krijgen tijdens Try the Bike de kans om onder deskundige begeleiding van Bovag instructeurs op het buitenterrein van Jaarbeurs Utrecht hun eerste meters op een motor te maken.

Mens en machine
Een afgeschermd deel van het terrein is gereserveerd voor stuntrijders die in een samenspel van mens en machine dagelijks staaltjes van ongekende motorbeheersing, perfect rijden en het beter bochtenwerk zullen demonstreren.

Voor meer informatie en openingstijden: http://www.motorbeursutrecht.nl


Noot voor de redactie (