Ingezonden persbericht


Rotterdam, 18 december 2009

PERSBERICHT

MIDWINTERZOO IN DIERGAARDE BLIJDORP: TIJDENS KERSTVAKANTIE

Diergaarde Blijdorp is tijdens de kerstvakantie omgedoopt tot een sfeervolle MidwinterZOO. Er zijn veel extra activiteiten en de dierentuin is gezellig aangekleed met o.a. lichtjes en kerstbomen. Hopelijk komt daar de komende dagen nog wat echte sneeuw bij, want dan wordt de Diergaarde helemaal een sprookje...

Bij de ijsgrot in Artica draait alles om de vraag: Is ijsberin Tania zwanger of niet? Je kunt hier meegluren in het kraamhol via de live webcambeelden van Tania op een groot doek. Er draait ook een film met vertederende filmbeelden van eerdere ijsbeerbevallingen in Blijdorp. Ook kun je van alles vragen over ijsberen bij de infokraam. IJsbeer Eric is overigens niet in winterslaap. Hij scharrelt rond in het ijsberenverblijf of neemt een frisse duik in het water. Aziatisch leeuwenwelpje Naui vertoont zich in de kerstvakantie voor het eerst voor publiek in het roofdierengebouw en dwergnijlpaardje Flory durft al het water in. Vergeet ook niet de speciale voederpraatjes bij de ijsberen en rendieren.

Kinderen kunnen VET kerststukjes maken, zich warm springen of laten schminken in het 'Midwinterparadijs' of met het hele gezin de DierenDieEten-speurtocht volgen. Heel verrassend om te leren wat er zoal op het menu staat van de Blijdorp-dieren. In de Rivièrahal is zelfs diervoer te proeven, als je durft... Apenbrokken, kangoeroevoer of misschien wel zoete loripap, het is allemaal eetbaar en gezond! Natuurlijk zijn er ook winterse hapjes verkrijgbaar in de restaurants. Op eerste en tweede kerstdag kunnen kinderen een zelfbedachte dieren- en plantenwens in de wensboom hangen. Die kunnen ze thuis knutselen of in Blijdorp.

Het volledige en uitgebreide MidwinterZOO programma staat op www.diergaardeblijdorp.nl

Tijdens de kerstvakantie is de Diergaarde dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Alleen op kerstavond 24 december en oudejaarsdag tot 16.00 uur.



Ingezonden persbericht