Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Jongeren bezorgen kerststukjes en oliebollen

In verpleeghuis De Twee Bruggen kregen 140 ouderen op 23 december onverwacht bezoek. Meiden van Talenthouse aan de De Mussetstraat stonden voor de deur met een eigengemaakt kerststukje. Een sympathiek gebaar voor ouderen die deze Kerstmis weinig of geen contacten hebben.

In Talenthouse hadden jongeren het pas over deze ouderen. En ze vonden het eigenlijk te gek voor woorden dat veel mensen tijdens de Kerst in hun eentje thuis zitten. Vandaar hun idee om kerststukjes te gaan maken, weet jongerenwerker Mitchel Spalburg.

Ondertussen hebben de Talenthouse-jongeren ook de handen vol aan oliebollen. Op de kop af 3.800 oliebollen worden op dit moment in zakjes van acht stuks gestopt. Met daarbij een persoonlijke nieuwjaarskaart. Wie de gelukkigen zijn? De omwonenden van Talenthouse.

Mitchel Spalburg: De oliebollenactie is een idee van een paar van onze jongeren. Ze zeiden: mensen zien ons altijd bij dit gebouw staan, we zouden best meer contact willen. Vandaar dat jongeren de oliebollen met nieuwjaarsgroet op 29 december persoonlijk komen langsbrengen bij de bewoners in de directe omgeving van Talenthouse. Mitchel: Een hele klus om het allemaal snel en goed te organiseren. Maar we doen het graag.