Politie Utrecht

Persberichten district Stad Utrecht

Utrecht, 24-12-2009

Politie in burger vangt sneeuwballengooiers

UTRECHT - Om de overlast van sneeuwbalgooiende jeugd tegen te gaan hield de politie in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn dinsdagmiddag en
-avond een speciale actie.

Agenten gingen 22 december in burgerkleding de straat op en keken onder meer bij winkelcentra of jongeren voor overlast zorgden. Vijftien jongeren (13 18 jaar) kregen een bekeuring voor hinderlijk gedrag. Ze gooiden sneeuwballen naar winkelend publiek en verkeer dat langs reed.

De meeste bekeuringen werden uitgedeeld op het Mereveldplein in De Meern. Verder kregen jongeren in Parkwijk (Leidsche Rijn) bekeuringen. In Veldhuizen (Leidsche Rijn) en op de Hindersteinlaan in Vleuten was het rustig en betrapten agenten geen jongeren.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden omdat hij niet handsfree aan het bellen was en met een ingevorderd rijbewijs reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Atoomweg een automobilist niet handsfree bellen. De agenten besloten de bestuurder te controleren. Zij keerden hun auto en reden achter de automobilist aan. De man was snel naar een tankstation gereden en had zijn auto geparkeerd. Nadat zij het kenteken hadden opgevraagd bleek dat de man een ingevorderd rijbewijs had.

Toen de agenten hem wilde aanspreken zagen zij dat de 27-jarige bestuurder op de bijrijderstoel was gaan zitten. Hier trapten de agenten niet in en de man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Politiecontrole

UTRECHT Woensdagavond 23 december heeft de politie in de binnenstad en ten westen daarvan (Lombok, Nieuw Engeland, Oog in Al) een grote controle gehouden met het oog op het terugdringen van overlast. Het bleef die avond rustig in de wijken. In totaal werden twintig bekeuringen uitgeschreven voor diverse feiten.

Ook werd op Hoog Catharijne een 7-jarig gehandicapt meisje vermist. Het meisje werd na zoektocht van een half uur in de binnenstad door agenten aangetroffen en herenigd met haar familie. Een man die gesignaleerd stond werd aangehouden en moest nog 35 dagen gevangenisstraf uitzitten. Ook werden een 25-jarige veelpleger uit Polen aangehouden en een man die 11 kleine pakjes speed en wat wiet bij zich had.