Sint Franciscus Gasthuis
* December »

* 24 dec 2009

Sint Franciscus Gasthuis viert kerst met patiënten

Tijdens de kerstdagen organiseert het sfeervol versierde Sint Franciscus Gasthuis verschillende activiteiten voor patiënten die tijdens de feestdagen in het ziekenhuis moeten verblijven. Op deze manier wordt toch een feestelijk tintje te geven aan de kerstdagen.

In de Centrale Hal van het Sint Franciscus Gasthuis kan het kerstgevoel al worden beleefd door sfeervol verlichte kerstbomen en een levensgrote kerststal. Ook de verschillende verpleegafdelingen en poliklinieken zijn versierd.

Kerstman en kerst-tea

Op woensdag 23 december 2009 bracht de kerstman een bezoek aan de patiënten op de verpleegafdelingen. Hij maakte een praatje met alle patiënten en deelde kerstkaarten en kerstkransjes uit. Op eerste kerstdag kunnen patiënten aanschuiven bij een uitgebreide kerst-tea. Op deze feestelijke middag zorgen medewerkers voor kleine lekkernijen, zoals kerstchocolaatjes, kerststol en mini muffins.

Kerkdiensten

Op kerstavond wordt door de Dienst Geestelijke Verzorging een kerstnachtviering georganiseerd met muziek van een hobo, piano en orgel. De dienst begint om 20.00 uur en wordt verzorgd door voorganger ds. J.L.Delhaas. Daarnaast wordt op eerste kerstdag om 9.30 uur een Kerstmis gehouden.

Alle vieringen van de Geestelijke Verzorging zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor geïnteresseerden buiten het Sint Franciscus Gasthuis.
Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam