Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 23-12-2009

Vier aanhoudingen voor poging diefstal van koper vanaf het spoor

OUDENBOSCH: De politie hield woensdag vier personen aan voor poging tot diefstal. De voer zouden hebben geprobeerd koper weg te nemen vanaf het spoor. Dit leidde tot een storing. De monteurs die op de storingsmelding afkwamen stoorden de dieven vermoedelijk en ze alarmeerden de politie. Deze kon de vier in Bosschenhoofd aanhouden.

De politie kreeg woensdag om 03.20 uur melding van de spoorwegpolitie van diefstal. Spoorwegmonteurs hadden melding gekregen van een storing. Toen zij op de plek van bestemming kwamen, nabij de
Industrieweg en de Galgenstraat, bleek dat er vernielingen waren aangericht aan het spoor. Ook waren verse schoensporen in de sneeuw te zien en zagen ze twee auto's wegrijden. Vermoedelijk stoorden de monteurs met hun komst koperdieven. De monteurs gaven een beschrijving van de beide voertuigen door aan de gemeenschappelijke meldkamer. De politie reed kort daarna door Bosschenhoofd en zag twee voertuigen rijden die aan het signalement voldeden. Op de oprit van de A58 richting Roosendaal hield de politie de beide voertuigen staande. In de voertuigen werd gereedschap gevonden. Het gereedschap en de twee auto's zijn in beslag genomen en de vier inzittenden, een 27-jarige man uit Hoogerheide, een 35-jarige man uit Bergen op Zoom, een 28-jarige vrouw uit Bergen op Zoom en een 32-jarige man uit Bergen op Zoom, zijn aangehouden. In de auto's werd geen koper aangetroffen. Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek gedaan bij de spoorwegovergang. De vier verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen worden overgedragen aan de spoorwegpolitie van de KLPD. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Poging tot overval op taxateur

OUD GASTEL: Ook een bewoner van een pand aan de Pietseweg is vanavond geconfronteerd met een poging tot overval. De man, een taxateur van sieraden, vertelde dat er werd aangebeld. Hij was direct argwanend en deed daarom de deur maar een stukje open. Er stond een man voor de deur die daarop probeerde met zijn vuisten de deur verder open te maken. De bewoner slaagde er echter in, de voordeur weer te sluiten. Hierna is de dader op de vlucht geslagen. Er zijn geen wapens gezien. Ook aan de deelnemers in deze omgeving is een SMS- Alert bericht verstuurd. Er is naar de daders uitgekeken, er wordt ter plaatse een aangifte opgenomen en een nader onderzoek ingesteld. Er is geen sprake van een winkel maar van een woning.

Tekst SMS Bericht:Oud Gastel, poging overval juwelier. Dader man, blank, droeg KPN jas, zwarte muts, weggelopen Stoofstraat, Info 0900-8844

Bestuurder aangehouden in gestolen bestelbus

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagavond hield de politie een automobilist staande op de A58. De man bleek in een gestolen voertuig te rijden en is aangehouden.

De politie zag dinsdag rond 23.30 uur een bestelbus rijden op de A58 in de richting Roosendaal. De chauffeur bleef onnodig lang links rijden en reed met een snelheid van slecht 65 km/u. De politie besloot het voertuig en de bestuurder te controleren en gaven hem een
'volgteken'. De bestuurder minderde vaart en reed met slecht 50 km/u achter de politie aan. Op het parkeerterrein Wouwse Tol Zuid werd de bestuurder staande gehouden. De bestuurder had geen rijbewijs of ander identiteitsbewijs bij zich. De politie zag dat een ruitje van de vrachtwagen kapot was en er geen sleutel in het contact zat. Ook bungelde de bedrading uit het dashboard. De bestuurder kon niet vertellen wat hij vervoerde, voor wie hij het vervoerde en waar hij vandaan kwam.
De 25-jarige bestuurder uit Dordrecht is aangehouden. In de laadruimte van de vrachtwagen bleek vis te zitten. Het voertuig is onderzocht op eventuele aanwezigheid van verdovende middelen. Hierbij werd niets aangetroffen. De vrachtwagen bleek bij controle te zijn gestolen. De politie heeft contact opgenomen met de eigenaar en aangifte opgenomen van de diefstal. De vrachtwagen was die avond in de omgeving van de Populierlaan in Bergen op Zoom gestolen.
De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek en bleek nog een boete van ruim 760,- te hebben openstaan.

Politie houdt bestuurder aan na verlaten plaats ongeval en
mishandeling

ROOSENDAAL: Woensdag gebeurde er even na 11.30 uur een ongeval op de kruising tussen de President Kennedylaan en de Laan van Brabant. Een getuige verklaarde dat hij een auto zag rijden. Een getuige verklaarde dat hij een auto met hoge snelheid achterop een andere auto zag rijden. Beide auto's kwamen uit de richting van de Burgemeester Prinsensingel. Na de aanrijding reed de achterste auto weg zonder dat de bestuurder zijn identiteit bekend maakte. De inzittende van de aangereden auto, een 59-jarige inwoonster van Roosendaal, raakte bekneld bij het ongeval en is door de brandweer uit haar voertuig bevrijd. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Haar auto is weggetakeld.
Een getuige reed achter de andere bestuurder aan na het ongeval, maar raakte hem kwijt in de omgeving van de Scherpdeel, nadat hij door de bestuurder van de auto in het gezicht was geslagen.
Op basis van een melding kon de politie in een schuurtje van een woning aan de Burgerhoutsestraat een 46-jarige man uit Essen
aanhouden. Hij voldeed aan het signalement wat getuige opgaven en had lichte verwondingen in het gezicht. Het betrokken voertuig, waaraan schade te zien was, werd aan de Jan Vermeerlaan in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor en de politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen. De verdachte verklaarde bij verhoor zich niets van het ongeval te kunnen herinneren.
De 59-jarige Roosendaalse mocht na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. Ze heeft licht letsel overgehouden aan het ongeval.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 23-12-2009 16:56 | © Regio Midden en West Brabant |