Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 23-12-2009

Mannen aangehouden voor vernieling en bedreiging

BAARLE-NASSAU: De politie hield dinsdagavond rond 22.00 uur een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op de Kievit. Een getuige meldde eerder dat een agressieve man rondliep bij de camping. De man zou onder het bloed zitten. De politie trof de man buiten de camping aan. Hij is aangehouden en eerst naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling aan zijn verwondingen.
De man zou twee ramen van de receptie van de camping hebben vernield. Hiervan is aangifte opgenomen van de beheerder. De beheerder zou ook door de verdachte zijn bedreigd.
De verdachte verklaarde bij een bekende op bezoek te zijn, toen er tussen een vriend van hem en de bekende, een vrouw, ruzie ontstond. Hij raakte verwikkeld in de ruzie, waarbij een ruit sneuvelde. De man raakte hierbij gewond aan zijn hand. Om aandacht te trekken zou hij vervolgens op een tweede raam van de receptie hebben staan slaan met een stuk hout. Hierdoor sneuvelde ook deze ruit en liep hij nog meer verwondingen aan zijn handen op.
Hij betuigde zijn spijt. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie hield dinsdagavond op de Kievit ook een 43-jarige man uit Baarle-Nassau aan. Hij zou begin mei 2009 een 65-jarige Tilburgse in haar woning hebben bedreigd met een mes. De man beweerde nog geld te krijgen van de vrouw. De twee zijn bekenden van elkaar en de man zou enige tijd bij de vrouw in huis hebben verbleven. Na de bedreiging met het mes ging hij er zonder buit vandoor. De vrouw deed aangifte van de bedreiging. De man ontkende tijdens verhoor de vrouw bedreigd te hebben met een mes.

Uitslaande brand in loods

BREDA: De gemeenschappelijke meldkamer kreeg dinsdag even voor middernacht melding van een middelbrand aan de Grindweg. Bij aankomst bleek er een uitslaande brand te zijn bij een bedrijfsloods. In de loods stonden vrachtwagens, brandstof en gasflessen. De brandweer gaf het sein middelbrand en kreeg assistentie uit Prinsenbeek.
Bij de brand kwam asbest vrij. De rook verplaatste zich richting het buitengebied en uit voorzorg werden de bewoners van slechts een woning tijdelijk ondergebracht bij overburen. Nadat het sein brand meester werd gegeven, dit gebeurde kort na 01.00 uur, konden de bewoners terug naar hun woning.
De loods moet als verloren worden beschouwd en ook de inboedel is voor het grootste deel onbruikbaar geworden door de brand.
In verband met het vrijkomen van asbest in bouw- en woningtoezicht ingesch

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 23-12-2009 16:57 | © Regio Midden en West Brabant |