Politie Gelderland-Zuid

Huisvredebreuk en hennepkwekerij

Groesbeek, 24-12-2009 o In de nacht van woensdag op donderdag belde een vrouw de politie dat haar vriend na een ruzie haar woning niet wilde verlaten. Ze vroeg de politie om hulp. Uiteindelijk zijn de vrouw en haar vriend aangehouden.

Agenten gingen naar de woning in de wijk De Stekkenberg. De meldster, een 38-jarige inwoonster van Groesbeek, vertelde dat haar vriend nog in huis was en niet weg wilde gaan. Ook vertelde ze dat hij met haar toestemming een kleine hennepkwekerij op een slaapkamer had gebouwd. Agenten vorderden de man, een 29-jarige man uit Malden, om het huis te verlaten. Hij weigerde en stelde zich dreigend op. Daarop werd hij aangehouden voor huisvredebreuk en geboeid afgevoerd.

De vrouw liet intussen de hennepkwekerij zien. Het bleek te gaan om ongeveer 20 planten. Zij werd vervolgens aangehouden voor overtreding van de opiumwet.

Na de aanhoudingen is de woning afgesloten. De hennepplanten en de spullen van de kwekerij worden vandaag opgeruimd en vernietigd. De verdachten worden nog verhoord.

(11)

Laatst gewijzigd 24-12-2009 9:26 | © Regio Gelderland-Zuid |