Landstede

Ouderen en kinderen delen kerstgezelligheid

Om de bewoners van De Hulstkampen alvast in kerstsfeer te brengen, hebben kinderen van Kinderdagverblijf t Hummelhof kerstbakjes gemaakt. Op woensdagmorgen 23 december brachten ze deze langs. Ook werden er samen kerstliedjes gezongen en kregen de kinderen limonade.

De peuters, vijf in totaal, hebben drie kerstbakjes gemaakt. Ze vonden het leuk dat ze de bakjes - waar ze zo hard aan gewerkt hadden - zelf aan de bewoners mochten geven. Ook voor de ouderen is het bezoek een leuk moment: de kinderen zijn altijd heel enthousiast en praten honderduit, aldus pedagogisch medewerkster Jessica Talen.

Landstede-studenten
Bij het maken van de kerstbakjes hadden de kinderen hulp van twee derdejaars studenten van Landstede: Linda en Christine. Allebei volgen ze een mbo-opleiding PW Kinderopvang (niveau 3) bij Landstede in Zwolle. Uiteraard gingen de stagiaires ook mee naar het verzorgingshuis.

Leuke activiteiten
Voor 2010 staan er meerdere bezoeken gepland van Kinderdagverblijf t Hummelhof aan De Hulstkampen. . Soms zomaar, maar ook als het goed aansluit bij het thema van de maand. Talen: We nemen dan bijvoorbeeld een puzzel mee of geven een knutselwerkje cadeau. Het zijn vaak gemoedelijke ochtenden met veel gezelligheid.