Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 december 2009

Aangehouden na gooien vuurwerk bij voetbalwedstrijd

Enschede

Tijdens de bekerwedstrijd FC Twente - Helmond Sport werd een zwaar stuk vuurwerk op hert speelveld gegooid. Een steward van FC Twente, die dicht in de buurt, moest zich met onder doktersbehandeling stellen. De gooier van het vuurwerk kon worden aangehouden.

Om ongeveer 20.20 uur ging woensdagavond de 23e december een zwaar stuk vuurwerk af in de Grolsch Veste in Enschede. Op TV beelden was dit ook duidelijk te zien en te horen. Een tiental minuten later kon een 29-jarige man uit Helmond worden aangehouden. Hij was door stewards van FC Twente van de tribune gehaald en overgedragen aan de politie die de man aanhielden. Meerdere getuigen gaven aan dat dit de man was die het stuk vuurwerk op het veld had gegooid. Aan het bureau is de 29-jarige voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten.

Bij verdere controle bleek dat hij een landelijk, door de KNVB uitgevaardigd, stadionverbod heeft, geldig tot 13 december 2011. In het verdere onderzoek zal dan ook worden meegenomen hoe hij in het bezit is gekomen van een geldig toegangsbewijs.

Een 19-jarige steward van FC Twente, afkomstig uit Enschede, die vlak bij de plek stond waar het stuk vuurwerk ontplofte, heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen in verband met gehoorproblemen. Hij zal nog aangifte komen doen. (2009065617)

Geheime zender uit de lucht gehaald

Delden

Woensdagmorgen 23 december is samen met het Agentschap Telecom aan de Langestraat in Delden een geheime zender uit de lucht gehaald. Vanuit een stacaravan achter het pand werd uitgezonden onder de naam "Primera" .

Op het moment dat de politiemensen binnen kwamen, zat een 15-jarige jongen uit Deurningen achter de knoppen. De zender is in beslag genomen en proces-verbaal wordt door het Agentschap Telecom opgemaakt. (2009065451)

Aangehouden na doorrijden aanrijding

Enschede

Een man uit Enschede is woensdag 23 december aangehouden. Hij had in Enschede een mevrouw van de fiets gereden en was daarna doorgereden. Hij verkeerde dusdanig onder invloed dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

Woensdagmiddag 23 december om ongeveer 14.45 uur werd gemeld dat op de Laaressingel in Enschede, ter hoogte van de Ribbeltsweg, een aanrijding had plaatsgevonden. Een mevrouw op een fiets was gewond geraakt en de veroorzaker zou zijn doorgereden. Bleek dat een 62-jarige mevrouw uit Enschede, rijdend op haar fiets, op de Laaressingel van achteren was aangereden door een bestuurder van een bestelbus. Deze laatste was na de aanrijding doorgereden. Het slachtoffer werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een onderzoek naar de bestuurder van de bestelbus werd ingesteld en een uurtje later kon een 41-jarige Enschedeer in zijn woning worden aangehouden. Hij bleek behoorlijk onder invloed van de nodige alcohol te zijn en aan het bureau wees de ademanalyse 1.38 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is afgehoord en de nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (2009065560)

Aangehouden na verduisteren van een fiets

Enschede

Twee Enschedeers zijn woensdag de 23e december in de loop van de dag aangehouden. Zij worden ervan verdacht in ieder geval een (1) fiets te hebben verduisterd. In de loop van woensdagmiddag de 23e december werd gemeld dat bij een rijwielhandelaar aan de Oldenzaalsestraat in Enschede een fiets was verduisterd. Een man was in de zaak gekomen en had gevraagd of hij met een bepaalde fiets een proefrit kon maken. Dit kon, maar omdat de eigenaar van de zaak wist dat woensdagmorgen bij een collega rijwielhandelaar elders in Enschede, ook een fiets was opgehaald voor een proefrit en niet was terug gebracht, gingen twee medewerkers van de rijwielhandelaar op de fiets achter de man aan.

Zij zagen dat de fietser stopte bij een flat aan de Laaressingel en daar de fiets op slot deed. Even later kwam een andere man naar beneden en wilde met de fiets weggaan. Deze man werd aangesproken en hij vertelde dat de fiets niet van hem was en hij haalde de andere persoon naar beneden. Deze laatste, de man die de fiets bij de winkel had "geleend", werd door de medewerkers even later overgedragen aan de politiemensen die terplaatse kwamen.

De man, een 42-jarige Enschedeer, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op weg naar het bureau werd de man gezien die in eerste instantie op de fiets weg wilde gaan. Ook hij, een 25-jarige Enschedeer, is aangehouden i.v.m. mogelijke betrokkenheid bij de verduistering dan wel voor heling. Op het bureau zijn beiden voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Onderzoek zal moeten uitwijzen of deze twee voor meerdere van dergelijke zaken verantwoordelijk zijn geweest. Wel werd aan het bureau duidelijk dat de aangehouden 42-jarige Enschedeer ook nog gesignaleerd stond voor de regio Rotterdam-Rijnmond, ook voor verduistering. Bovendien bleek dat hij nog een viertal boetes had openstaan met een totaalbedrag van 730 euro, die hij nog moet betalen.

In de fouillering van de 25-jarige werd een papiertje aangetroffen met daarin een hoeveelheid vermoedelijk cocaïne. (2009065582)

Drie bestuurders dan wel bestuursters moeten rijbewijs inleveren i.v.m. drankgebruik

Enschede

Een drietal Enschedeers hebben woensdagavond de 23e dan wel in de nacht van de 23e op donderdag de 24e december hun rijbewijs in moeten leveren. Bij controle bleek dat zij te veel alcoholische versnaperingen tot zich hadden genomen.

Woensdagavond 23 december om ongeveer 20.00 uur werd op de Parkweg in Enschede een 66-jarige Enschedese aan de kant gezet. Haar rijgedrag was opgevallen en aan het bureau wees de ademanalyse 1.62 promille uit.

Rond 01.05 uur viel surveillerende politiemensen op de Bosweg in Enschede het rijgedrag op van een 50-jarige Enschedese. Ook haar blaastest op het ademanalyse apparaat viel veel te hoog uit, 1.47 promille.

Een taxichauffeur gaf rond 05.10 uur door dat hij achter een auto reed waarvan de bestuurder vermoedelijk veel teveel had gedronken. Op de Hengelosestraat in Enschede kon deze laatste aan de kant worden gezet, hij rolde bijna achter zijn stuur weg. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.95 promille uit.

Van alle drie de aangehouden personen is het rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (2009065608 / 2009065640 / 2009065667)