FloraHolland


Emballagemijlpaal FloraHolland Venlo: drie miljoen gewassen emmers

VENLO, 23 december 2009 (persbericht) - De fustwasserij op de afdeling Emballage van FloraHolland Venlo heeft deze week de driemiljoenste bloemenemmer gewassen. Niet eerder werd in Venlo zoveel fust gewassen in één jaar tijd. Het wassen van het fust in Venlo is uitbesteed aan Limex Machine Exploitatie BV. Limex waste 11 procent meer fust dan in 2008. Die toename werd veroorzaakt doordat Venlo het afgelopen jaar meer volume verhandelde en meer bloemen in meermalig fust verkocht. Daarnaast waren er meer handelsactiviteiten bij klanten van FloraHolland Venlo die voor extra fustwashandelingen zorgden. Voor een goede fustaanvoer naar de wasserij werd dit jaar een lift geplaatst, die de karren met verpakkingsmateriaal voortaan op ooghoogte aanbiedt.

FloraHolland Venlo werkt sinds 2000 met Limex Machine Exploitatie BV samen. Vanaf die tijd wast Limex de bloembakken, eerst nog op de oude installaties van FloraHolland Venlo zelf en vanaf 2001 op de eigen machines.

Bij de foto: Mijlpaal bij FloraHolland Venlo: drie miljoen gewassen emmers.

Over Limex
Limex ontwikkelt en produceert al sinds 1990 machines en installaties voor het wassen van kisten, kratten en trays. Groot geworden in de agrosector en de tuinbouw, werkt het bedrijf inmiddels voor food- en non-food markten (zoals automotive bedrijven) die gebruik maken van herbruikbare verpakkingen. Limex verkoopt en verhuurt de machines.