Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 24-12-2009

Auto's in brand

AMERSFOORT- Op woensdag werden vijf autos beschadigd door brandstichting.

Omstreeks 10.45 uur kreeg de politie de melding van een autobrand aan de Sem Dresdenstraat. De brandweer bluste de brand. Omstreeks 18.20 uur kregen politie en brandweer de melding dat er brand was ontstaan bij een auto die geparkeerd stond aan de Ringweg Kruiskamp. Omstreeks 18.50 uur kwam de melding binnen van een autobrand aan de Gasthuislaan. Omstreeks 22.50 werd een auto beschadigd door brand aan de Weegsteen en omstreeks 23.30 uur raakte een auto beschadigd door brand aan de Pullstraat.

De politie gaat er vanuit dat de branden zijn aangestoken. In de meeste gevallen werden de branden snel opgemerkt waardoor de schade beperkt bleef tot beschadigde onderdelen van de auto. De politie roept allert te zijn en bij verdachte situaties direct 112 te bellen.

Inbrekers aangehouden

HOOGLAND- Op donderdagochtend werden twee woninginbrekers aangehouden. Omstreeks 05.10 uur hoorde een bewoner aan de Steenbouw gestommel bij de voordeur. Hij zag klikos op zijn kant liggen en vertrouwde het niet. Hij belde direct 112 en de agenten waren snel ter plaatse. In de garage van de woning werden twee mannen in de leeftijd van 27 en 30 jaar uit Rotterdam aangetroffen. Zij werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Beroving

AMERSFOORT Op woensdagmiddag 23 december deed een 17-jarige Amersfoorter aangifte dat hij de afgelopen nacht was beroofd op de Hoolesteeg.

Het slachtoffer fietste rond 00.55 uur over de Hoolesteeg uit de richting van het Zocherpad.

Ter hoogte van de ingang naar de voetbalvereniging VVZA sprongen plotseling twee verdachten uit de bosjes en bedreigden hem met een mes. Onder bedreiging van het wapen moest de Amersfoorter zijn telefoon, een pinpas en een MP3 speler afgeven. Daarna gingen beide verdachten er op zijn fiets vandoor.

Van de verdachten is het navolgende signalement bekend:


- Verdachte 1: negroide jongen, tussen de 17 en 18 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang en gekleed in een donkerblauwe spijkerbroek, zwarte jas (heupmodel) en een rode pet. De jongen sprak met een buitenlands accent.


- Verdachte 2 : jongen of man, tussen de 17 en 20 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang en gekleed in een donkere spijkerbroek, zwarte jas tot over zijn heupen met een capuchon met een bontkraag. Hij droeg een zwarte pet. Ook deze verdachte sprake met een accent.

De fiets die is weggenomen betreft een blauwe herenfiets, merk Sparta, met handremmen en drie versnellingen.

De politie roept eventuele getuigen op contact op te nemen met de politie Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Ook personen die menen deze verdachten te herkennen, kennis dragen dat mensen in hun directe omgeving betrokken zijn bij deze straatroof, of weten wie in bezit is van deze fiets worden verzocht contact op te nemen met de politie via bovengenoemd telefoonnummer.

Mocht u deze informatie anoniem willen melden , dan kan dat via Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000. Tot slot benadrukt de politie dat wanneer u slachtoffer wordt van een dergelijk misdrijf of getuige bent van een beroving direct mag bellen met het alarmnummer 112. De politie kan dan snel ter plaatse zijn en mogelijke verdachten aanhouden.