Relatieplanet op mobiel

24/12/2009 11:38

Telegraaf Media Nederland

Relatieplanet lanceert vandaag als eerste datingsite in Nederland en België een applicatie voor de iPhone én een applicatie voor de meest gangbare mobiele toestellen. Dankzij deze applicaties kunnen leden van Relatieplanet altijd en overal online daten, zonder hiervoor achter een pc met internet te hoeven kruipen.

Handige functionaliteiten

Met de applicatie kunnen leden van de datingsite profielen van andere leden bekijken, berichten sturen en lezen, het eigen profiel bewerken en meer. Een handige functie is dat leden van de datingsite foto's vanaf hun mobiele telefoon kunnen uploaden naar hun eigen profiel. "Veel mensen hebben leuke foto's van zichzelf op hun mobiel staan, maar weten niet hoe ze die op hun computer krijgen. Met de mobiele applicaties is het in je profiel plaatsen van een foto vanaf je mobieltje kinderspel geworden" aldus Tjeerd Korenstra van Relatieplanet.

Twee varianten

De eerste applicatie is speciaal ontwikkeld voor de populaire iPhone, en de tweede voor de meeste standaard toestellen van merken als Nokia, Samsung, Sony-Ericsson en LG. De applicaties voor de twee verschillende type toestellen zijn in grote lijnen gelijk, alleen kunnen sommige oudere toestellen nog niet alle functies van het programma aan. Op de website van Relatieplanet is te zien welke toestellen worden ondersteund.

Primeur in datingland

Relatieplanet is de eerste datingsite in Nederland en België die met dergelijke mobiele applicaties komt. De Nederlandse marktleider werd vorige maand nog uitgeroepen tot populairste datingsite van Nederland tijdens de 'Website van het jaar verkiezingen.' "Met de mobiele applicaties hopen we onze leden in 2010 nog beter van dienst te kunnen zijn en zo de populairste datingsite van Nederland te blijven" aldus Korenstra.

Hoe en waar te verkrijgen?

De applicatie voor de meeste gangbare mobiele telefoons is te downloaden via de mobiele site van Relatieplanet (www.mobiel.relatieplanet.nl), en door een sms te sturen met de tekst 'rp' naar het nummer 4422.De iPhone applicatie is vanaf zeer binnenkort te downloaden vanuit Apple's App store.

Over Relatieplanet

Relatieplanet.nl is de grootste online datingsite van Nederland en België. Sinds de lancering van de website in 2002 schreven ruim 3,3 miljoen singles zich in op deze website. In februari, maart en april 2008 noteerde de site top 5 posities in de Multiscope top 100 van meest bezochte websites in Nederland. November 2009 werd Relatieplanet uitverkozen tot populairste datingsite van het jaar tijdens de website van het jaar verkiezing. Daarmee is Relatieplanet.nl de meest interessante datingsite van Nederland en België. Relatieplanet.nl is onderdeel van Telegraaf Media Nederland.

Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep) en heeft in haar print portfolio o.a. landelijke, regionale en gratis dagbladen, tijdschriften en huis-aan-huisbladen. Online exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd websites, waarvan een belangrijk gedeelte met landelijk, regionaal of lokaal nieuws. Ook heeft Telegraaf Media Nederland activiteiten op het gebied van (video)productie. Telegraaf Media Nederland is het meest complete mediahuis van Nederland, met mediamerken en -platformen die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.





http://www.relatieplanet.nl