Politie Haaglanden

Persberichten 24 december

Den Haag , 24-12-2009

Vrouw op straat berooft, politie zoekt getuigen Den- Haag Een nog onbekende man beroofde op de Schimmelweg woensdagavond 23 december een 51-jarige vrouw uit Delft van haar tas. Zij was rond 22.40 uur bezig haar geparkeerde auto ijsvrij te maken, toen er vanaf het elektriciteitshuisje op de hoek met de Alberdingk Thijmstraat een man aan kwam lopen. In eerste instantie liep de man haar voorbij, maar vervolgens draaide hij zich om, liep terug naar de vrouw en begon haar te slaan en te schoppen, waarbij de vrouw op de grond viel. Daarna trok de man de tas van de vrouw los en ging er al rennend vandoor in de richting van de Beetsstraat. Het signalement van de dader is als volgt: het is een man van ongeveer 21-23 jaar oud, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. De man was
1.60 tot 1.70 m. lang en droeg een zwarte broek en een zwarte trui, waarvan hij de capuchon over zijn hoofd en gezicht had getrokken. Bent u getuige geweest van deze beroving? Of hebt u eerder op de avond iemand gezien die zich verdacht ophield op of rond de Schimmelweg? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Laak via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen straatroof
Den - Haag De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof op de kruising van de Pijnboomstraat en de Wilgstraat. Twee mannen probeerden daar dinsdag 22 december omstreeks 20.00 uur een vrouw te beroven van haar tas. De twee daders pakten haar fiets vast en probeerden onder bedreiging van een wapen tas van de vrouw af te pakken. De vrouw begon hard te gillen, waarna beide verdachten zonder buit wegrenden in de richting van de Ieplaan. Beide mannen droegen donkere kleding, een muts en een sjaal. Een van de mannen had een blanke huidskleur en was 1.80 m lang. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Drie jongens aangehouden voor vernieling
Den Haag De politie hield woensdag 23 december rond 13.00 uur drie jongens aan nadat zij met stenen de ruit van een vrachtwagen hadden bekogeld. De vrachtwagen stond geparkeerd op de Neherkade, de ruit raakte flink beschadigd door de stenen. De jongens waren weggerend, maar doordat zij zichtbaar waren op de camera's die op en rond station Hollands Spoor hangen, kon de politie het drietal even later in de fietstunnel van HS toch aanhouden. De drie jongens van 12, 14 en 17 jaar werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Brand verraadt hennepkwekerij
Den Haag De politie rolde woensdag 23 december een hennepkwekerij op aan de Zwaardvegersgaarde en hield de bewoner van het betreffende pand aan. De politie kwam de kwekerij op het spoor toen zij samen met de brandweer poolshoogte ging nemen omdat er rook kwam uit de bovenste verdieping van het pand. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting of oververhitting van de vele transformatoren die in het pand stonden om de kwekerij van stroom te voorzien. Alle 522 planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd, de 32-jarige bewoner van het pand werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Meiden (14) aangehouden voor winkeldiefstal
Den Haag - Een beveiliger van een kledingwinkel aan de Wagenstraat hield dinsdag 23 december drie 14-jarige Haagse meiden aan voor winkeldiefstal. Om 15.20 uur kwamen de drie de winkel binnen. Zij gingen met een grote hoeveelheid goederen de paskamer in. Even later zag de beveiliger de drie de paskamer verlaten. In de paskamer trof de beveiliger geopende accessoireverpakkingen aan. Hij zag dat het drietal iets afrekende bij de kassa en daarna de winkel verliet. Hierop sprak hij de meiden aan en vroeg ze mee te lopen. De drie bleken in meerdere winkels goederen te hebben gestolen. Agenten namen de meisjes mee naar het politiebureau, waar hun ouders in kennis werden gesteld. Tegen de meisjes werd proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen na gewapende overval
Leidschendam De politie heeft na een uitgebreid rechercheonderzoek twee verdachten van een gewapende overval aangehouden. Drie mannen drongen op dinsdag 8 december omstreeks tien uur s avonds een restaurant in winkelcentrum Leidsenhage binnen. Onder bedreiging van vuurwapens werd het aanwezige personeel gedwongen een kluis en een kassalade te openen en de inhoud af te geven. Getuigen zagen dat de daders er vervolgens vandoor gingen in een personenauto voorzien van kentekenplaten, die enkele dagen eerder in Leidschendam vanaf een auto waren ontvreemd. De bewuste auto werd een dag later in Voorburg teruggevonden. Het rechercheteam heeft in verband met de overval een 18-jarige Leidschendammer en een 19-jarige Hagenaar aangehouden. Beide verdachten zijn voor de rechter-commissaris geleid die hun hechtenis met 14 dagen verlengde. De politie nam vuurwapens en een deel van de buit in beslag. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Politie zoekt getuigen straatroof
Westland/Wateringen - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof in de Herenstraat. Een nog onbekende man bedreigde met een mes een 60-jarige Rijswijker die aan het pinnen was. Geschrokken liep de man weg, waarna de verdachte het pinnen afmaakte. Toen de man wegliep, bleek dat hij een groot bedrag van de rekening van de 60-jarige had opgenomen. Hij droeg een donkere sjaal voor zijn gezicht en had een bomberjack aan. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Bloemen worden oplichters fataal
Pijnacker-Nootdorp De politie hield woensdag 23 december om 15.30 uur twee mannen (16 en 19 jaar) aan op verdenking van oplichting. Het duo betaalde bij een bloemenzaak aan de Ackershof een bos bloemen met een vals biljet van 50 euro. Ook bij een ondernemer aan de Oostlaan wisten de twee mannen met vals geld een pakje sigaretten te kopen. Toen zij bij een sportzaak wederom probeerden enkele artikelen te kopen, ontdekte de verkoper dat zij met vals geld betaalden. Direct belde men de politie die in de omgeving een onderzoek instelde. Nabij een halte van Randstadrail zagen de agenten de twee mannen met een bos bloemen lopen. Zij werden ingerekend.

Slecht begin van de kerstdagen
Zoetermeer Een 22-jarige automobilist uit Zoetermeer begon de kerstdagen op een verkeerde manier. De man reed met 155 km/u over de Voorweg. Toen agenten de man daarover aanspraken schold hij de agenten voor klootzakken uit. De agenten hielden de man aan. Hij verzette zich daarbij en moest onder lichte dwang mee naar het bureau worden genomen. Hij kreeg meerdere processen-verbaal. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Jongen beroofd van gsm
Zoetermeer Een groepje jongeren beroofde woensdag 23 december om 16.45 uur op de Paasberg een 16-jarige jongen van wat geld en zijn gsm. Het groepje bestond uit vier jongeren. Zij duwden het slachtoffer tegen de grond en schopten hem. De politie stelt een onderzoek in. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Veel schade bij aanrijdingen
Zoetermeer Bij een aanrijding op het Meeuwenveld raakten woensdag 23 december omstreeks 20.30 uur drie autos beschadigd. Een auto die werd gesleept, raakte in een slip. Omdat de slepende auto doorreed, raakte de andere auto een geparkeerde auto. De geparkeerde auto schoof weer door tegen een andere geparkeerde auto. Niemand raakte gewond, maar de schade was aanzienlijk.

Op de Aletta Jacobsweg trapte een 64-jarige automobilist uit Zoetermeer bij het inparkeren van zijn auto op het verkeerde pedaal waardoor hij met hoge snelheid achteruit tegen een geparkeerde auto aanreed. Ook hier schoof de geparkeerde auto tegen een ander geparkeerd voertuig aan en ontstond veel schade.