Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.40 uur

Utrecht, 24-12-2009

Mannen aangehouden

BREUKELEN Twee 19-jarige mannen met een Litouwse nationaliteit zijn aangehouden op verdenking van een inbraak in een personenauto.

De politie kreeg donderdag 24 december omstreeks 05.00 uur een melding van een alerte getuige. De getuige had de twee jonge mannen in de Boendermakerstraat gezien die geparkeerde autos trachtten open te breken. Diverse politiemensen gingen naar de opgegeven locatie om uit te kijken naar de twee mannen. Kort daarna kwam een melding dat de twee mannen vermoedelijk richting het NS-station liepen. De politiemensen hielden op het perron vervolgens de twee mannen die aan het doorgegeven signalement voldeden, aan.

De twee zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Mannen aangehouden

OUDEWATER/WOERDEN Twee mannen van 17 en 19 jaar uit Woerden en twee mannen van 17 en 18 jaar uit Oudewater zijn aangehouden op verdenking van een inbraak in een personenauto.

De politie kreeg woensdag 23 december omstreeks 22.00 uur een melding dat meerdere personen waren betrokken bij een auto-inbraak op de Brededijk in Oudewater. Na de inbraak, waren de inbrekers weggereden in een personenauto. Bovendien zou een scooter bij de auto-inbraak zijn betrokken.

Diverse politiemensen stelden direct een onderzoek in. Het lukte om de bewuste auto op de Veldzichtlaan aan de kant te zetten, waarbij 1 inzittende er hardlopend vandoor ging. De andere inzittenden werden wel aangehouden. In de auto werd een, mogelijk van diefstal afkomstig audiosysteem, aangetroffen. De politiemensen kregen enige tijd later de bestuurder van de betrokken scooter in het vizier op de Cattenbroekerdijk. Het lukte ook om de persoon, die kans had gezien de benen te nemen, ook aan te houden.

De vier zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Horecagelegenheid overvallen

MIJDRECHT Een horecagelegenheid aan de Rondweg is woensdag 23 december overvallen.

De beheerder die bezig was het pand af te sluiten, werd omstreeks 23.00 uur plotseling geconfronteerd met een overvaller. De overvaller, die zijn gezicht had bedekt, eiste geld. Nadat hij geld had buitgemaakt, vertrok hij weer. Het is onbekend hoe en in welke richting de overvaller is weggegaan.

Het signalement van de overvaller luidt: een man met een getint uiterlijk. Hij droeg een driekwart wijde jas met spijkerbroek en kakikleurige gymschoenen. De politie is een uitgebreid (sporen)onderzoek gestart en roept eventuele getuigen en personen, die mogelijk informatie hebben over de overval, kontakt op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.