Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 24-12-2009

Politie vordert rijbewijzen in

DALEN Tijdens een lasercontrole op de N34 ter hoogte van Dalen vorderde de politie woensdag drie rijbewijzen in. Een 45 jarige automobilist uit Genemuiden reed 157 km per uur waar 100 is toegestaan. Een 41 jarige inwoner van Almelo reed daar met een snelheid van 153 km per uur en een 43 jarige automobilist uit Rotterdam werd geklokt met 162.

Fietster gewond

VLEDDER Bij een verkeersongeval op de Wapserweg in Vledder raakte woensdagmiddag een 80 jarige vrouw uit die plaats licht gewond. De vrouw wilde op haar fiets linksafslaand de oprit naar haar woning in rijden, net op het moment dat ze door een auto werd ingehaald. De vrouw botste tegen de zijkant van de auto, die werd bestuurd door een 56 jarige vrouw uit Vledder, en viel op straat. Met verwondingen aan een been is de bejaarde vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (2009063382)

Verwarde vrouw slaat dagbladverspreidster

EMMEN Donderdagmorgen rond 05.00 uur hield de politie op een krantendepot aan de Binnenweg in Emmen een 24 jarige vrouw uit die plaats aan. De vrouw was daar gekomen en wilde helpen. Dit was niet nodig en dat werd haar meegedeeld. Ze bleef echter vervelend aanwezig en sloeg op een bepaald moment een 44 jarige dagbladverspreidster uit Stegeren in het gezicht. De gewaarschuwde politie hield de vrouw, die erg agressief was en een verwarde indruk maakte, aan en bracht haar naar het politiebureau. In haar zakken vond de politie nog een kleine hoeveelheid drugs. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten. (2009063439)

Insluipster

RUINERWOLD Een onbekende vrouw heeft woensdagmiddag uit een woning aan het Blijdenstein in Ruinerwold een paar gouden sieraden gestolen. De bejaarde bewoonster trof onverwacht een vreemde vrouw in haar woning, die via de onafgesloten achterdeur naar binnen was gelopen. De vrouw vroeg of ze een kerstboom kon kopen. Omdat de bewoonster het direct niet vertrouwde werkte ze deze vreemde vrouw snel de deur uit. Ze zag nog dat ze in een auto stapte en weg reed. Andere personen heeft ze niet gezien. Even later ontdekte de vrouw dat een ladekast in haar slaapkamer open stond en dat daar enkele gouden sieraden uit waren verdwenen. De onbekende vrouw heeft een getinte huidskleur, is vrij klein en heeft zwart halflang haar. Ze droeg een zwarte driekwart jas en laarsjes met een bontkraagje aan de bovenkant. (2009063398)

Winkeldief aangehouden

EMMEN De eigenaar van een modezaak aan de Notaris Oostingstraat in Emmen hield woensdagavond een 20 jarige winkeldief uit die plaats aan. De dief had in de winkel enkele kledingstukken gepast maar kocht niets. Toen hij de winkel verliet ging het alarm af. De eigenaar ging achter de man aan en kon hem op de Hoofdstraat staande houden. Onderweg verloor hij een uit de winkel afkomstig shirt t.w.v. 119,-. Op de Hoofdstraat surveillerende agenten werden door omstanders geattendeerd op het gebeuren en namen de winkeldief over van de winkelier en brachten hem naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009063401)

Aangehouden na bedreiging deurwaarder

KERKENVELD De politie hield woensdagmorgen op een bedrijf aan de Braambergerweg in Kerkenveld de 53 jarige bewoner en eigenaar van dit bedrijf aan. De man bedreigde een deurwaarder met eens schep. De deurwaarder was zoals gebruikelijk is bij dit soort bezoeken - in gezelschap van een inspecteur van politie die is aangewezen als hulpofficier van justitie. Voor het uitvoeren van executoriaal beslag wilde de deurwaarder roerende goederen inventariseren. De bewoner wilde dit niet toestaan en eiste dat de deurwaarder zijn perceel verliet. De man wond zich enorm op en greep woedend een schep waarmee hij de deurwaarder dreigde dood te slaan. Omdat hij niet te bedaren was en de schep niet wilde wegzetten gebruikte de politieman pepperspray waarop de man de schep losliet en door de politieman kon worden aangehouden. De deurwaarder deed aangifte. De verdachte heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en is daarna in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009063283)

Aangehouden na mishandeling en vernieling

MEPPEL In zijn woning in Meppel hield de politie woensdag een 54 jarige man aan. De man had kort daarvoor bij zijn ex-partner in Meppel een ruit van de woning vernield. Eerder op de dag was hij ook al bij de vrouw geweest en had haar geslagen en bedreigd. De vrouw deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (2009063419)

Autobrand

HOOGEVEEN Op de oprit van een woning aan de Van Limburg Stirumstraat in Hoogeveen vloog woensdagmorgen een geparkeerde personenauto in brand. De brandweer bluste de brand. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door kortsluiting. (2009063229)

In vrijheid gesteld

ASSEN De twee mannen uit Assen die maandag werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de bedreiging van een winkelmedewerkster en diefstal gepleegd in een winkel aan de Gedempte Singel in Assen, zijn dinsdag weer in vrijheid gesteld. De mannen ontkennen elke betrokkenheid bij deze zaak. Uit het politieonderzoek is niet gebleken dat deze mannen er wel bij betrokken zijn geweest. Het onderzoek naar de daders gaat verder. (2009062881)

Persvoorlichting rond de Kerstdagen

DRENTHE Tijdens de komende Kerstdagen is de persvoorlichting van politie Drenthe als volgt geregeld;

Eerste Kerstdag worden er geen persberichten geplaatst. De persvoorlichter is uitsluitend bij calamiteiten (persalarm) bereikbaar.

Tweede Kerstdag worden de persberichten voor 12.00 uur geplaatst op de website. De voorlichter is tot 13.00 uur beschikbaar voor eventuele vervolgvragen.

Zondag 27 december verschijnen de berichten als gebruikelijk op zondag. De voorlichter is tot 13.00 uur beschikbaar voor eventuele vervolgvragen.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.