Gemeente Hoorn

Parkeertarieven in 2010 omhoog

De parkeertarieven in de binnenstad van Hoorn gaan in 2010 omhoog. Dat is de eerste verhoging sinds 2006. Waar op dit moment een tarief van
1,80 per uur geldt, wordt dat 1,90; 1,20 wordt 1,30. Het dagtarief voor o.a. het Transferium en het Pelmolenpad gaat van
2,00 naar 2,10.
In de parkeergarages gaat het tarief van 1,00 per uur naar 1,00 voor 56 minuten.

Aanpassing vergunninggebied
B en W hebben twee aanpassingen aangebracht in de locaties waar vergunningparkeren geldt.

1) De grens tussen het gebied Centrum en het gebied Oost liep tot nu toe door de Korte Achterstraat. Met ingang van 2010 vormen de Gedempte Turfhaven (tussen Achterstraat en Gouw) en de Gouw de grens. Dit heeft te maken met het vergunningparkeren dat is ingesteld op het Doelenplein.

2) Het betaald parkeren in de Noorderstraat komt te vervallen. De straat wordt in zijn geheel vergunninggebied.

Geen kentekenbewijs meer
Om het aanvragers van een parkeervergunning gemakkelijker te maken komt de voorwaarde dat men een kentekenbewijs moet overleggen te vervallen. Stadstoezicht gaat hiervoor zelf navraag doen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Kraskaarten voor het hele jaar
Voortaan is het mogelijk dat bewoners van een vergunninggebied voor hun bezoekers in een keer voor het hele jaar kraskaarten kopen. Tot nu toe kon men bij Stadstoezicht eens per kwartaal voor een boekje met 25 kraskaarten terecht. In de nieuwe situatie kan men de vergunning en de kraskaarten dus in een keer regelen.
Laatste wijziging van deze pagina: 24 december 2009